пʼятниця, 20 травня 2016 15:44

В Миколаєві перейменують 25 вулиць

В Миколаєві перейменують 25 вулиць
фото: ІНП

У Миколаївській області відповідно до закону про декомунізацію буде перейменовано ще 310 вулиць, парків і скверів, 25 з яких - в Миколаєві. Відповідне розпорядження сьогодні має підписати губернатор Вадим Меріков, пише Преступности.нет

"Щодо Миколаєва, у проекті розпорядження, новою назвою вулиці Паризької комуни стане вулиця Георгія Гонгадзе, проспект Героїв Сталінграда - проспектом Героїв України на честь десантників 79-ій бригади та інших військових, які загинули і продовжують захищати незалежність і територіальну цілісність Україна. Вулиця Жукова буде називатися вулицею Андрія Антонюка", - йдеться у повідомленні.

Такуж, у Миколаєві будуть знесені пам'ятники: постамент від скульптури Ілліча на вулиці Соборній, пам'ятник чекістам на перетині Центрального проспекту і вулиці Садової, пам'ятник ленінському комсомолу в парку "Юність", пам'ятник борцям за владу рад на площі Комунарів, пам'ятник Петровському в парку "Народний сад", пам'ятник Чигрину біля автовокзалу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині село перейменували на честь загиблого воїна 51-ї бригади

Також зносять обеліск Героям Сиваської дивізії близько 1-ї української гімназії. Пам'ятники, що представляють художню цінність, передати в Миколаївський краєзнавчий музей.

Зараз ви читаєте новину «В Миколаєві перейменують 25 вулиць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі