вівторок, 05 березня 2019 18:03

У Нових Санжарах безкоштовно роздали понад тисячу вареників та оладок
14

У Новиха Санжарах на Полтавщині Масляну відзначили 3 березня
Фото: Юлія Обелець
У Новиха Санжарах на Полтавщині Масляну відзначили 3 березня
У Новиха Санжарах на Полтавщині Масляну відзначили 3 березня
У Новиха Санжарах на Полтавщині Масляну відзначили 3 березня
У Новиха Санжарах на Полтавщині Масляну відзначили 3 березня

У неділю, 3 березня, на Народній площі селища Нові Санжари на Полтавщині відзначили початок Масляної. Роздали понад тисячу вареників. Зібралось кілька сотень людей.

"Триста оладок та тисячу вареників ми приготували для нашої громади і гостей. Вареники з салом та картоплею, а оладки подавали з абрикосовим варенням", – розповіла Інна Коба, селищна голова Нових Санжар.

Теритjрію для сцени облаштували посеред площі, яка розташована в центрі населеного пункту. Також встановили накриття, де роздавали смаколики.

Деякі люди зайняли місця на лавах. Багато старших людей не могли дочекатися частування. Діти бігали, танцювали та спускались з залишків сніжних кучугур, які ще не встигли розтанути.

Після кількох виступів почали видавати порції. З варениками у посуді з пластику поспішає за один зі столів жінка в оранжевій куртці та гірчичній хустині.

"Я вже другий раз, бо тоді все випало з рук, прямо на землю", - промовила, побачивши камеру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як гарно привітати з 8 березня: слова та листівки

На оглядовій зоні підпалили опудало із очерету, прикрашене кольоровими стрічками.

"Цього року мені сподобалось найбільше, тому що місце проведення перенесли на площу. Тепер діткам є де побігати. І конкурси цікаві. Ми вже встигли поїсти вареники, які роздають. У черзі стояли недовго, одні з перших", - сказала Яна Сухотинська, місцева.

Зі сцени звучала романська музика. Виступала місцева родина Іванцових, яка має свій колектив. Учасниці в розстебнутих пальтах та куртках, з яких виглядали довгі барвисті спідниці, вийшли на сцену. До них приєдналися чоловіки в червоних сорочках та чорних штанях. Дехто з глядачів теж пішов у танок.

В Нижніх Млинах Масницю відсвяткували 1 березня. Святкування провели в центрі дозвілля "Водограй". На гостину запросили мешканців Нижніх Млинів та села Гора, яке також входить до складу Щербанівської ОТГ.

Зараз ви читаєте новину «У Нових Санжарах безкоштовно роздали понад тисячу вареників та оладок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі