вівторок, 04 липня 2023 12:23

Спецтема: Війна Росії проти України

У НАТО прокоментували можливий підрив ЗАЕС росіянами

У НАТО прокоментували можливий підрив ЗАЕС росіянами
Можливий підрив російськими окупантами Запорізької АЕС торкнеться всього світу. Фото: eastnews.ua

Імовірний теракт російськими окупантами на Запорізькій атомній електростанції торкнеться всього світу та матиме колосальний вплив на Європу.

Якщо росіяни влаштують вибух на Запорізькій АЕС, то наслідки "вийдуть за межі типової проблеми безпеки" та вплинуть на весь світ, заявив очільник Військового комітету НАТО Роб Бауер в інтерв'ю каналу LBC.

"Якщо це станеться, це вже буде значно серйозніша проблема, ніж просто військова загроза або щось лише для НАТО. Це те, до чого буде залучений увесь світ. Це матиме величезний вплив на Європу", – розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін може підірвати ЗАЕС. У Times назвали мотиви диктатора

Бауер додав, що підрив станції може стати екологічною катастрофою та медичною проблемою, тож це не лише питання безпеки.

"Хотілося б сподіватися, що росіяни цього не зроблять. Гадаю, це позбавить їх підтримки у світі, якщо вони це зроблять. Я не можу уявити, що низка країн, які їх підтримують, підтримає такий акт російського уряду", – зазначив він.

Росія готує теракт на Запорізькій атомній електростанції. Поліція заявляє, що готова до такого сценарію. Зокрема розроблено конкретний та затверджений алгоритм дій на випадок теракту на ЗАЕС.

Зараз ви читаєте новину «У НАТО прокоментували можливий підрив ЗАЕС росіянами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі