вівторок, 04 липня 2023 10:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Розказали про дії поліції у разі теракту на ЗАЕС

Розказали про дії поліції у разі теракту на ЗАЕС
Будуть створені декілька пунктів: пункти збору та знезараження. Фото: Енергоатом

Росія готує теракт на Запорізькій атомній електростанції.

Поліція заявляє, що готова до такого сценарію. Зокрема розроблено конкретний та затверджений алгоритм дій на випадок теракту на ЗАЕС, наголосив тимчасово виконуючий обов'язки голови Нацполіції України Іван Вигівський в ефірі одного з українських телеканалів.

"Функція поліції полягатиме в тому, щоб забезпечити проїзд громадян, безпеку дорожнього руху, якщо це буде необхідно. Будуть створені декілька пунктів: пункти збору та знезараження", – розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вже переписують сценарій теракту на ЗАЕС – Кулеба

Правоохоронці також розгорнуть ситуаційні центри. Будуть прийматися усі телефонні дзвінки.

"Наше завдання – евакуація, якщо це буде потрібно, маломобільних людей, людей з інвалідністю, а також супровід їх до безпечних територій, визначених державою", – пояснив Вигівський.

Окупанти захопили Енергодар у березні минулого року. Там розташована Запорізька АЕС. Станція – найбільша за розмірами у Європі й третя у світі.

Українській розвідці відомо, що на ЗАЕС є вибухівка і п'ять тисяч російських військових із важким озброєнням, заявив президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Розказали про дії поліції у разі теракту на ЗАЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі