субота, 01 липня 2023 09:12

Спецтема: Війна Росії проти України

"Їм потрібно виграти час": Зеленський оцінив ймовірність підриву росіянами Запорізької АЕС

"Їм потрібно виграти час": Зеленський оцінив ймовірність підриву росіянами Запорізької АЕС
Президент Володимир Зеленський прокоментував ймовірність підриву Росією Запорізької АЕС. Фото: president.gov.ua

Росія використовує Запорізьку АЕС для радіаційного шантажу. Загарбники цілком ймовірно можуть підірвати станцію.

Це ‒ частина стратегії окупантів, розповів в інтерв'ю elmundo.es президент Володимир Зеленський.

Він наголосив, що президент РФ Володимир Путін нині "неконтрольована людина навіть на своїй території". Це засвідчив заколот групи "Вагнер".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наслідки підриву Запорізької АЕС відрізнятимуться від Чорнобиля – експерт

"Звичайно, є ризик підриву. Є експерти, які стверджують, що підрив охолоджених реакторів не має ніякого значення, а інші стверджують, що це не так. Фактом є те, що ЗАЕС замінована і це підтверджує МАГАТЕ. Нашій розвідці відомо, що на об'єкті є вибухівка та п'ять тисяч російських військових із важким озброєнням. Нашій розвідці також відомо, що існують російські плани, які мають на меті спричинити витік радіоактивних речовин на станції. Це частина їхньої стратегії: заморозити конфлікт, як і дамбу", ‒ зазначив Зеленський.

За його словами, якщо контроль над ЗАЕС передадуть МАГАТЕ, росіяни можуть дистанційно підірвати станцію.

"Їм потрібно виграти час, щоб залучити та виготовити більше зброї, а потім спробувати знову стерти нас з лиця землі. Також хочу нагадати, що наших працівників викрадають, а їхніх дітей вивозять до Росії", ‒ сказав Зеленський.

Президент Володимир Зеленський заявив, що зараз Росія розглядає сценарій терористичного акту на Запорізькій атомній електростанції із викидом радіації.

Представники "Енергоатома" оприлюднили найбільш можливий перебіг подій після російського теракту на Запорізькій АЕС. З'ясувалось, теракт зачепить чотири області України: Запорізьку, Дніпропетровську, Херсонську та Миколаївську.

Зараз ви читаєте новину «"Їм потрібно виграти час": Зеленський оцінив ймовірність підриву росіянами Запорізької АЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі