середа, 08 червня 2022 12:13

Спецтема: Війна Росії проти України

У Мелітополі терористи викрали понад 500 людей - підлітка тримають у полоні майже два місяці

У Мелітополі терористи викрали понад 500 людей - підлітка тримають у полоні майже два місяці
Загарбники беруть у полон мирних жителів у Мелітополі. Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Упродовж трьох місяців повномасштабної війни в Україні російські загарбники викрадали у Мелітополі Запорізької області мирних жителів.

Всього у полон потрапили понад 500 людей. Про це в ефірі телемарафону UAразом розповів міський голова Іван Федоров.

За його словами, є випадки, коли людей утримують у полоні кілька годин, а когось - місяцями. Зокрема, у заручниках терористів без жодних причин майже 60 діб перебуває 16-річний підліток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колаборанти тікають із захоплених росіянами міст на Запоріжжі - Федоров

Мер також розповів про випадок, коли всі директори шкіл написали заяви про звільнення. Того ж вечора викрали чотирьох з них, а через три дні випустили посеред поля.

"Тож методи росіян майже однакові по всій тимчасово окупованій території в Україні. Окупанти точно хочуть зробити так, щоб, хто мислить по-іншому виїхали з цих територій й не заважали їхній пропаганді та політичному устрою", - наголосив Федоров.

Російські окупанти залишили майже всі блокпости у Мелітопольському районі Запорізької області. Мер Федоров пообіцяв, що у найближчі тижні або місяці місто буде звільнене від російських терористів.

Втім, окупанти відкрито заговорили про плани захопити місто Запоріжжя. У Мелітополь переносити обласний центр не збираються.

Зараз ви читаєте новину «У Мелітополі терористи викрали понад 500 людей - підлітка тримають у полоні майже два місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі