середа, 14 жовтня 2015 21:05

У Черкасах захисників України вітали виставкою військової техніки та польовою кашею
9

Фото: Ірина ПАТЛАТЮК

Сьогодні у Черкасах до Дня захисника України влаштували показ військової техніки та зброї. Гості свята могли розважитися на богатирських іграх та скуштувати каші з польової кухні.

Біля 11.0 ранку на вул. Хрещатик перекритий рух транспорту. Тут виставили техніку прикордонники і рятувальники. Волонтери продають молодощі, щоб зібрати гроші для бійців АТО. Запрошують дітей та дорослих плести кікімору та маскувальну сітку.

"Вже відправили більше ста кікімор для розвідки і снайперів. Замовлення є завжди. Зараз хлопці просять білі. Люди заспокоїлись і перестали допомагати. Думають, що мир і нічого на фронт не треба. Але до тих пір поки хлопці там, ми тут маємо їм допомагати. Разом переможемо", - каже волонтер Ірина.

Діти у скриньку кидають гроші за тістечка.
"Ми прийшли з дітьми подивитися на техніку. Чоловік мобілізований, проходить навчання. Зранку у храм ходили. Підтримувати наших солдатів треба. Дочка сама сказала: "Мама, треба купити щось, бо за ці гроші когось можуть врятувати". Не думала, що дитина у сім років це розуміє", - говорить Анна Василевська, 29 років. прийшла з двома дочками. Дівчатка просяться на БТР.

Гурт хлопців років 10-13 обступив військових. Просять потримати у руках зброю.
"Гвинтівка снайперська – муляж. Все інше справжнє", - каже один з офіцерів. Хлопчики прицілюються у небо. Займають чергу, щоб потримати зброю у руках.

Неподалік з польової кухні роздають кашу. Люди у черзі метрів 10. Багато хто бере по дві порції.
"Дома є що їсти, але тут каша інша на смак. Цікаво чи таку їдять хлопці там у АТО. Чи є що їсти. Всіх вибори цікавлять, а як там нашим у окопах політикам байдуже", - говорить Надія Григораш, 56 років, своїй товаришці. Жінки зайняли місце за столиком, щоб не їсти стоячи.

Трохи оддалік для чоловіків влаштували богатирські ігри. Тут же на стенді всі охочі пишуть побажання солдатам у АТО.

 

Зараз ви читаєте новину «У Черкасах захисників України вітали виставкою військової техніки та польовою кашею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі