вівторок, 08 листопада 2022 07:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Чинять свавілля: війська РФ на Херсонщині посилили чеченцями

Чинять свавілля: війська РФ на Херсонщині посилили чеченцями
У районі населеного пункту Новософіївка Херсонської області угруповання російських військ посилили підрозділом із території Чеченської Республіки. Фото: eastnews.ua

У місті Енергодар на Запоріжжі російські загарбники продовжують посилювати адміністративні та контррозвідувальні заходи.

Окупанти збирають особисті дані місцевих мешканців, перевіряють їхні смартфони, обходять приватні помешкання, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України вранці 8 листопада.

"Росіяни в Енергодарі незаконно затримують громадян України", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британська розвідка показала актуальну карту бойових дій в Україні

Водночас у районі населеного пункту Новософіївка Херсонської області угруповання російських військ посилили підрозділом із території Чеченської Республіки, який долучився до пограбування місцевих жителів та їхніх помешкань.

У Херсоні перевдягнуті в цивільний одяг окупанти займають приміщення мирних жителів та укріплюють всередині позиції для ведення вуличних боїв. Одночасно російські пропагандистські журналісти планують у місті зйомки відеоматеріалів на тему начебто знищення ЗСУ мирного населення.

Російські війська в Україні продовжують грубо порушувати закони й звичаї ведення війни стосовно цивільного населення. У Каховці в Херсонській області тривають пошуки диверсійних груп і коригувальників вогню. Затриманих вивозять до Горностаївки, де під тортурами "вибивають" покази.

Зараз ви читаєте новину «Чинять свавілля: війська РФ на Херсонщині посилили чеченцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі