понеділок, 18 грудня 2023 17:39

Спливли нові подробиці про депутата, який кинув гранати на сесії сільради

Спливли нові подробиці про депутата, який кинув гранати на сесії сільради
В ОВА розповіли про депутата Керецьківської сільської ради від партії "Слуга народу" Сергія Батрина. Фото: pravda.com.ua

Депутат Керецьківської сільської ради Мукачівського району від партії "Слуга народу" Сергій Батрин, який кинув гранати на сесії сільради, ніколи не служив у Збройних силах України.

Із повномасштабним російським вторгненням він оформив опіку над літньою матір'ю, щоб ухилитися від мобілізації. Про це заявив заступник голови Закарпатської обласної військової адміністрації Ігор Шинкарюк, повідомив "Укрінформ".

"За інформацією, яка у нас є від правоохоронних органів, ця людина ніколи не служила в Збройних силах України та не брала участь у бойових діях для збереження територіальної цілісності та незалежності держави ні під час АТО в 2014 році, ні після повномасштабного вторгнення у 2022 році", - сказав Шинкарюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залужний сказав, якою має бути мобілізація

Батрин свого часу проходив строкову службу в радянській армії, після чого жодного разу не проходив перепідготовку та не поновлював свої дані у центрі комплектації, повідомив заступник голови ОВА.

"Більше того, з початком вторгнення людина оформила опікунство над своєю літньої матір'ю. Це щоб було всім зрозуміло щодо його ставлення до захисту держави", - сказав Шинкарюк.

У соцмережах поширюється недостовірна інформація про те, що Батрин нібито є військовим і воював в АТО, повідомив "Укрінформ".

Депутат перебуває у палаті однієї з лікарень під охороною правоохоронців, сказала речниця обласної прокуратури Катерина Хижняк.

Коли дозволить стан здоров'я, його переведуть до слідчого ізолятора.

15 грудня у селі Керецьки Закарпатської області під час сесії сільради депутат Сергій Батрин підірвав гранати, постраждали 23 людини. Під час теракту постраждав військовий на протезах.

Депутату вручили підозру в скоєнні теракту. Чоловік також залишив записку в себе вдома. Її вивчають слідчі.

17 грудня суд обрав Батрину запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості застави.

Зараз ви читаєте новину «Спливли нові подробиці про депутата, який кинув гранати на сесії сільради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі