неділя, 17 грудня 2023 21:22

Депутату, який підірвав три гранати під час засідання сільради, обрали запобіжний захід

Депутату, який підірвав три гранати під час засідання сільради, обрали запобіжний захід
На Закарпатті в будівлі Керецьківської сільської ради Мукачівського району депутат Сергій Батрин під час сесії підірвав гранати. Фото: колаж ТСН

Депутату Керецьківської сільської ради на Закарпатті Сергію Батрину, який підірвав три гранати під час засідання сільради, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Підрив кваліфікували як терористичний акт, що призвів до тяжких наслідків. Про це повідомив Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області.

У суді з посиланням на матеріали розслідування зазначили, що депутат вирішив підірвати гранати "з метою впливу на прийняття рішень, чи вчинення або невчинення дій керівництвом Керецьківської ОТГ Хустського району".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Теракт на Закарпатті: у депутата-підривника виявили передсмертну записку

За невстановлених досудовим розслідуванням обставин він "придбав три вибухові пристрої, схожі на гранати".

У подальшому підозрюваний разом з іншими депутатами прибув на засідання 24 сесії Керецьківської сільської ради VIII скликання. Перебуваючи на вказаному засіданні, підозрюваний намагався вплинути на прийняття рішень керівництва та інших депутатів, однак не досяг бажаного.

"Після вказаного, ненадовго залишивши приміщення проведення сесії підозрюваний, повернувшись до сесійної зали, дістав з кишень куртки три вибухові пристрої та кинув на підлогу. Унаслідок вибухів тілесні ушкодження різного ступеня важкості отримали 23 особи, присутні в сесійній залі", - йдеться в повідомленні суду.

На Закарпатті в будівлі Керецьківської сільської ради Мукачівського району депутат Сергій Батрин під час сесії підірвав гранати.

Внаслідок вибухів постраждали 26 людей. Подію правоохоронці кваліфікували як терористичний акт.

Сергій Батрин - раніше займався пасажирськими перевезеннями і мав давній конфлікт із очільником Керецьківської громади Михайлом Мушкою.

Зараз ви читаєте новину «Депутату, який підірвав три гранати під час засідання сільради, обрали запобіжний захід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі