середа, 25 вересня 2019 14:35

Слідчі, спецназ і Нацгвардія: Закарпаття сколихнули масові обшуки

Слідчі, спецназ і Нацгвардія: Закарпаття сколихнули масові обшуки
На обшуках в Ужгороді є перші затримані. Фото:images.unian.net

В аеропорті Ужгорода зранку приземлився літак Національної гвардії.

Через село Нижні Ворота Воловецького району Закарпаття в область заїхали понад 80 слідчих і спецпризначенців з інших регіонів України, про це повідомив журналіст Віталій Глагола у Телеграм-каналі.

"Спецоперація на Закарпатті. Обшуки в Ужгороді, Мукачеві та Хусті. В аеропорт із ранку прилетів літак Національної гвардії, а через Нижні Ворота в область заїхали понад 80 слідчих і спецпризначенців із інших регіонів України. Причина - справа про замах на начальника управління захисту економіки Іванківа. За моєю інформацією, яку перевірив із кількох джерел - обшуки проводять і у екс-нардепів Павла Балоги та Михайла Ланя", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДБР йде шляхом Януковича - Порошенко про обшуки

На обшуках в Ужгороді є перші затримані.

"Заарештовано Михайла Данила, офіційно - керівника федерації боксу Закарпаття. Неофіційно - колишнього міліціонера і керівника охорони Андрія Стрижака" - пише Глагола.

Як повідомляє журналіст, затримали також діючого поліцейського, якого підозрюють в стрілянині.

Журналіст і юрист Роман Келемен також підтвердив, що в Ужгороді та Мукачеві проводяться чисельні обшуки в різних людей, поліцію привели в посилений режим охорони.

"У Хусті навіть взяли в облогу Хустську міську раду та пропускають всіх в будівлю по посвідченнях (інші кажуть, що взяли когось на хабарі). Обшуки проводяться навіть у братів Балоги та його друзів, втрата депутатського мандату зразу дала про себе знати" - написав він.

Журналіст каже, що причин обшуків не знає.

"Є такі чутки, що обшуки проводяться в рамках розслідування кримінального провадження по замаху на життя на начальника УЗЕ області Іванківа в якого декілька разів стріляли з автоматичної зброї", - додав він.

11 липня в Ужгороді обстріляли автомобіль Hyundai ix35 36-річного Андрія Іванківа. Він начальник Управління захисту економіки обласної поліції. Стрілянина сталася на розі вулиць Осипенка та Загорської, коли поліцейський їхав на роботу.У авто влучило 4 кулі – 2 у передні пасажирські двері. По одній в переднє праве крило і в кришку багажника.

Зараз ви читаєте новину «Слідчі, спецназ і Нацгвардія: Закарпаття сколихнули масові обшуки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі