четвер, 18 липня 2024 18:21

Поранив ножем прикордонника: на Закарпатті чоловік влаштував конфлікт на контрольному посту
6

Агресивний 61-річний чоловік влаштував конфлікт на одному з контрольних постів на Закарпатті.

Він також поранив ножем прикордонника Мукачівського загону, який перед цим без жодної подряпини повернувся з двох бойових ротацій з Донеччини. Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Житель Закарпаття влаштував конфлікт на одному з контрольних пунктів
Фото: facebook.com/zahidnuy.kordon
Житель Закарпаття влаштував конфлікт на одному з контрольних пунктів
Житель Закарпаття влаштував конфлікт на одному з контрольних пунктів
Житель Закарпаття влаштував конфлікт на одному з контрольних пунктів
Житель Закарпаття влаштував конфлікт на одному з контрольних пунктів

"Житель закарпатського села Буштино вирішив, що контрольні пости для всіх, крім нього. Кремезний чоловік не виконав вимоги щодо зупинки та намагався втекти від правоохоронців. Коли його авто заблокували, він зачинився в салоні й почав крізь привідчинене вікно сперечатися з прикордонниками, називаючи їхні дії незаконними", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Луцьку з авто кинули гранату: є постраждалі

При цьому, за словами прикордонників, водій намагався створити максимум дискомфорту іншим учасникам дорожнього руху, заблокувавши дорогу. Він сперечався з іншими водіями та пасажирами, викликав поліцію. А коли прибула слідчо-оперативна група, відмовився з нею спілкуватися.

"Прикордонники намагалися затримати порушника застосувавши фізичну силу та засоби, споряджені речовинами сльозогінної та дратівної дії. Попри це, водій не покинув салон автомобіля, а дістав ніж та постійно ним розмахував. Чоловік відмовлявся від допомоги медиків швидкої допомоги та спершу відмовлявся від води, яку пропонували прикордонники, бо вважав, що вона отруєна", - зазначають прикордонники.

Конфлікт тривав майже три години. Після цього прикордонники застосували силу та кайданки й затримали чоловіка. Стосовно нього оформили адмінпротокол за порушення прикордонного режиму та злісну непокору прикордонникам. Повідомлення щодо погроз прикордонникам направили до Нацполіції.

"Зазначимо, що українське законодавство передбачає систему режимних заходів у прикордонній смузі та контрольованому прикордонному районі, крім того, певні режимні обмеження введені на період воєнного стану. Тому закликаємо громадян виконувати вимоги правоохоронців, а якщо вважають, що ці дії незаконні - оскаржувати їх у цивілізований спосіб", - йдеться у повідомленні.

У Закарпатській області поліція спільно зі Службою безпеки України затримала кримінального авторитета - організатора злочину, вчиненого відносно депутата облради.

Йдеться про події січня минулого року, коли у Мукачеві кинули гранату на подвір'я депутата обласної ради з фракції "Батьківщина" Георгія Горвата.

Зараз ви читаєте новину «Поранив ножем прикордонника: на Закарпатті чоловік влаштував конфлікт на контрольному посту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі