четвер, 05 вересня 2024 11:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія атакувала країну ракетою і десятками дронів - подробиці від ЗСУ

У ніч проти 5 вересня ворог атакував Україну однією балістичною ракетою "Іскандер-М" із окупованого Криму та 78-ма ударними БпЛА типу Shahed.

Райони пусків - Курськ, Єйськ, Приморсько-Ахтарськ, повідомили у четвер Повітряні сили.

"До відбиття повітряного нападу противника залучали авіацію, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони України. У результаті протиповітряного бою збито 60 ударних БпЛА. Два безпілотники повернулись у Росію, один - у Білорусь. 15 - локаційно втрачені на території України (імовірно під впливом засобів РЕБ), інформація про руйнування чи потерпілих не надходила", - сказано в повідомленні.

Автор: ПС
  ЗБИТО 60 УДАРНИХ БПЛА
ЗБИТО 60 УДАРНИХ БПЛА

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що зараз відбувається на фронті - ранкове зведення Генштабу

Протиповітряна оборона працювала у Київській, Черкаській, Кіровоградській, Вінницькій, Харківській, Дніпропетровській, Херсонській, Полтавській, Чернігівській, Житомирській, Запорізькій та Херсонській областях.

Під загрозою повітряного удару перебували практично усі південні, північні, східні, центральні та частина західних областей України, зокрема й Київ. У столиці тривогу оголосили ще до опівночі і тривала вона безперервно понад 9 год.

Протягом усього цього часу російські дрони, на кшталт Shahed, намагалися атакувати столицю. Цього разу на Київ вони заходили переважно поодинці, а не групами. Але жоден з ворожих БпЛА своє цілі не досягнув. Усі безпілотники, які загрожували столиці, були знешкоджені.

Зараз ви читаєте новину «Росія атакувала країну ракетою і десятками дронів - подробиці від ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі