середа, 04 вересня 2024 18:20

Шуфрич знепритомнів на суді, але ковдри не було - відео

Шуфрич знепритомнів на суді, але ковдри не було - відео
Шуфрича доставили до суду з лікарні. Фото: Ґрати

Печерський районний суд Києва під час підготовчого засідання у справі народного депутата від забороненої партії "Опозиційна платформа - За життя" Нестора Шуфрича і його експомічника В'ячеслава Черепаня погодив виклик лікарів до суду через нібито погане самопочуття Шуфрича.

Про це повідомили "Суспільне".

У справі Шуфрича у четвер, 5 вересня, у Печерському суді має зібратися колегія суддів.

На засідання суду 4 вересня Шуфрича доставили прямо з лікарні, де він проходив реабілітацію після операції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розслідування по Коломойському завершили. Колишній власник ПриватБанку заволодів мільярдами

Одним із перших клопотань адвокатів Шуфрича був виклик швидкої на засідання суду через нібито погане самопочуття нардепа. На це суд погодився, до зали суду викликали лікарів.

Ще одним клопотанням адвокатів Шуфрича була вимога розглядати справу щодо обвинувачення у державній зраді колегією з трьох суддів, а не одним, як це було у середу. Це клопотання також було підтримане.

Прокурори кажуть про те, що така колегія може не зібратися, оскільки, за їхніми словами, фактично всі судді Печерського суду вже раніше брали участь в попередніх етапах цієї справи і мають заявити самовідвід.

Якщо така колегія не збереться, то засідання буде ще відтерміновано, повідомили "Суспільне".

Також завтра Київський апеляційний суд має розглянути клопотання адвокатів Шуфрича щодо зміни підсудності.

Торік у вересні СБУ повідомила Шуфричу про підозру у державній зраді. За даними слідства, він виконував завдання від колишнього секретаря РНБО Володимира Сівковича, агента ФСБ. Одним із завдань колишнього "регіонала" була підривна діяльність в інформаційній сфері. СБУ повідомила про російську агентуру в Україні.

Суд обрав Шуфричу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

8 лютого Шуфричу оголосили нову підозру - за даними слідства, він платив гроші російській гвардії за воєнізовану охорону нерухомості у тимчасово окупованому Криму.

Зараз ви читаєте новину «Шуфрич знепритомнів на суді, але ковдри не було - відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі