пʼятниця, 15 вересня 2023 14:50

Шуфричу вручили підозру у держзраді
4

Нестор Шуфрич підписав підозру у держзраді
Фото: СБУ
Нестор Шуфрич підписав підозру у держзраді
Нестор Шуфрич підписав підозру у держзраді
Нестор Шуфрич підписав підозру у держзраді

У Службі безпеки України та Офісі генерального прокурора повідомили про обшуки у нардепа Нестора Шуфрича.

Він отримав підозру у державній зраді, повідомляють служби.

"За даними слідства, народний депутат України виконував завдання одного із колишніх заступників секретарів РНБО, який у 2014 році виїхав до Москви і був завербований ФСБ РФ. Підозрюваний систематично у своїх виступах та інтерв'ю публічно поширював наративи держави-агресора, проводячи підривну діяльність проти України", – передає Офіс генпрокурора.

Йдеться про Володимира Сівковича. Він втік до Москви 2014 року і створив "кротоферму" для підривної діяльності проти України. Сівкович курував колишнього начальника Управління СБУ в АРК Крим Олега Кулініча, якого підозрюють у державній зраді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Класичний набір ватника": з'явилися фото обшуку в будинку Шуфрича

"Одним із основних завдань Шуфрича була підривна діяльність в інформаційній сфері. Він систематично поширював наративи кремля про те, що українська держава – нібито штучне утворення, що в України та Росії єдина історія і що українці та росіяни – нібито "один народ". Таким чином Шуфрич намагався розвинути проросійські настрої в українському суспільстві", – йдеться у повідомленні СБУ.

За місцями проживання фігуранта та у його близького оточення здійснюється 45 обшуків. Шуфричу загрожує до 15 років тюрми.

Вранці 15 вересня ЗМІ повідомили, що представники Служби безпеки України проводять обшуки у народного депутата Нестора Шуфрича, про арешт поки не йдеться.

Джерела в СБУ кажуть, що його підозрюють у державній зраді. За завданням екснардепа Володимира Сівковича Шуфрич був одним з рупорів Кремля в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Шуфричу вручили підозру у держзраді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі