пʼятниця, 07 червня 2024 11:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Синєгубов розповів про ситуацію на Купʼянському напрямку

Синєгубов розповів про ситуацію на Купʼянському напрямку
На Купʼянському напрямку за добу Сили оборони відбили три атаки. Фото: facebook.com/pressjfo.news

На Харківщині минулої доби на Купʼянському напрямку Сили оборони України відбили три російські атаки.

На Харківському напрямку російський агресор активних наступальних дій не проводив, повідомив 7 червня голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов. Ворогнамагається витіснити українські підрозділи, завдаючи інтенсивного вогневого впливу, але ситуація контрольована.

"На Купʼянському напрямку російські загарбники протягом дня намагаються просунутися до українських позицій в районах Дружелюбівки та Петропавлівки. Три атаки ворога відбиті Силами оборони. О 02:06 у селі Лизогубівка Безлюдівської територіальної громади Харківського району внаслідок потрапляння БПЛА типу Shahed в землю пошкоджений дах будинку, скління вікон, дві господарчі споруди", - написав він.

О 00:40 у Чугуєві внаслідок потрапляння БПЛА в землю пошкоджені автомобіль, паркан, водопровідна труба, вікна дев'ятиповерхового та п'ятиповерхового будинків, амбулаторія, магазин, відділення Укрпошти, приміщення СТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінус судно і майже 1100 окупантів: оновили втрати РФ

О 00:30 у селищі Малинівка Чугуївського району була обстріляна з БПЛА та С-300 територія бази відпочинку, пошкоджені будинки та майно.

"Вчора о 15:50 у селі Білий Колодязь Чугуївського району обстріл КАБ на відкритій території, інформація про руйнування та постраждалих не надходила. О 11:20 у селі Томахівка Чугуївського району внаслідок російського обстрілу КАБ зруйновані будівлі приватного господарства. О 11:00 у селі Нова Гнилиця Чкаловської тергромади Чугуївського району стався наїзд трактором на міну "пелюстка", водій отримав поранення та був доставлений до медзакладу", - додав Синєгубов.

О 08:50 в Ізюмі на території міського цвинтаря під час копання ями для поховання чоловік підірвався на невідомому вибуховому пристрої, був госпіталізований.

Втрати Росії в травні фактично перевищили можливості ВПК ворога їх компенсувати. Минулого місяця росіяни провели "рейдову" операцію на Харківщині, що призвело до стрімкого зростання втрат окупаційних військ та встановлення цілої низки абсолютних рекордів.

Зараз ви читаєте новину «Синєгубов розповів про ситуацію на Купʼянському напрямку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі