середа, 26 липня 2023 13:01

Спецтема: Війна Росії проти України

"Серйозно пошкоджені порти, центр міста" – назвали мету обстрілів Одеси

"Серйозно пошкоджені порти, центр міста" – назвали мету обстрілів Одеси
Росія за допомогою обстрілів прагне позбавити економіку України основного джерела доходу. Фото: ua.usm.media

Росія намагається перешкодити експорту українського зерна і тому посилила обстріли Одеси.

Вже згоріло величезне зерносховище у Чорноморському порту. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів народний депутат Олексій Гончаренко.

"Місто велике, тому сказати, що є критичні руйнування сховищ, поки не можна. Але тиждень був дуже важкий. Серйозно пошкоджені порти, центр міста, який входить у світову спадщину ЮНЕСКО. Людям також важко – атаки фактично кожен день", – сказав Гончаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Одеса для Путіна – ціль номер один" – Олексій Гончаренко

Зерно ніяк не сховаєш, пояснив нардеп.

"Вже зруйновано і згоріло величезне зерносховище у Чорноморському порту. Понад 60 тисяч тон зерна росіяни знищили", – наголосив Гончаренко.

Росія за допомогою обстрілів прагне позбавити економіку України основного джерела доходу. Але підтримка Заходом України залишатиметься непохитною, сказав речник Держдепу США Меттью Міллер.

Міллер зазначив, що Росія також атакувала зернові склади на Дунаї. Після морської блокади України там проходить життєво важливий експортний маршрут.

Зараз ви читаєте новину «"Серйозно пошкоджені порти, центр міста" – назвали мету обстрілів Одеси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі