понеділок, 24 липня 2023 22:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Позбавити України основного джерела доходу: у Держдепі назвали мету Росії

Позбавити України основного джерела доходу: у Держдепі назвали мету Росії
У Держдепі наголосили на злочинах РФ. Фото: Pexels

Росія за допомогою обстрілів прагне позбавити економіку України основного джерела доходу.

Але підтримка Заходом України залишатиметься непохитною, сказав речник Держдепу США Меттью Міллер, передає "Укрінформ".

"Ракетні обстріли й удари безпілотників, які почалися минулого тижня після того, як РФ вийшла з Чорноморської зернової ініціативи, призвели до загибелі й поранень десятків мирних жителів, руйнування об'єктів зі списку спадщини ЮНЕСКО, в тому числі історичного Спасо-Преображенського собору, знищення портової інфраструктури й запасів зерна, що може вдарити по сотнях тисяч людей в усьому світі", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Російський терор це – глобальна загроза": Зеленський про обстріл Одеси

Міллер зазначив, що Росія також атакувала зернові склади на Дунаї. Після морської блокади України там проходить життєво важливий експортний маршрут.

"Ці зловмисні удари ще раз ілюструють готовність РФ використовувати продовольство як зброю у своїй незаконній війні проти України", – наголосив представник Держдепу.

Росія також нехтує потребами у продовольстві людей в усьому світі.

"Поки Росія не відведе свої війська та не продемонструє, що вона зацікавлена в мирі, наша спільна відповідальність – вимагати від Кремля припинити атаки на Україну та її народ, допомогти Україні захистити свою територію та захистити власних людей, а також притягти Росію до відповідальності за страждання, які вона вирішила завдати багатьом людям", – підсумував Міллер.

На 26 липня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг скликає засідання нової Ради Україна – НАТО.

Про це його попрохав президент Володимир Зеленський.

Сторони зустрінуться для того, щоб провести консультації щодо останніх подій та обговорити транспортування українського зерна через Чорне море.

Зараз ви читаєте новину «Позбавити України основного джерела доходу: у Держдепі назвали мету Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі