четвер, 16 березня 2017 12:14

Ще одна область офіційно підтримала блокаду Донбасу

Ще одна область офіційно підтримала блокаду Донбасу

Вінницька обласна рада ухвалила звернення на підтримку блокади Донбасу. У ньому висловили вимоги до президента, прем'єр-міністра, голови Верховної Ради припинити торгівлю з окупованими територіями і переслідування учасників блокади.

Голосування відбулось завдяки появі депутатів фракції БПП, яких у середу, 15 березня, протягом дня закликали з'явитись мітингувальники, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Більшість депутатів підтримують громадськість і прийняли звернення по блокаді. Не зрозуміло лише для чого треба було затягувати цю сесію на два дні і допустити блокування центру міста. Це можна було зробити вчора. Я думаю голова адміністрації і голова фракції Порошенка могли організувати депутатів відразу. Але я не знаю чому вони цього не зробили. Мабуть така партійна вказівка. З іншого боку це нам показало, що всі фракції повинні підтримувати одна одну. Треба прислухатися один до одного і домовлятися. Першочерговим має бути становище людей, яке погіршується. Ми повинні працювати над його покращенням. Рішення по блокаді, яке винесла РНБО – прийняте під тиском людей", - сказала заступник голови облради Людмила Щербаківська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кілометрові затори, озлоблені пішоходи - активісти заблокували центр міста

За звернення проголосували 53 із 56 депутатів. Перед голосуванням відхилили пропозицію включити у звернення вимоги звільнити міністра МВС, голову СБУ, заступника голови Нацполіції.

"Ми обрані для вирішення проблем по Вінницькій області і вважаю, що головне для нас – виконувати всі завдання в першу чергу в регіоні. Робимо це у відповідності до регламенту. Вчора ми зібратися не могли по вагомих причинах. Перед сесією, я попереджав президію, що це буде нереально. Пропонував перенести її на пізніше. Тому так вийшло. Комусь треба вносити міндобрива, комусь виїжджати за кордон, хтось під крапельницею. Копачевський сьогодні прийшов із лікарні. Поліщук не зміг, бо в нього становище гірше. Я особисто був у відрядженні", - розповів голова фракції БПП Олександр Крученюк.

У Вінниці громадські активісти будуть блокувати центр міста поки депутати облради не ухвалять звернення про підтримку блокади Донбасу. Вдруге за день рух по вулиці Соборній перекрили. Засідання ігноруює вся фракція БПП.

Зараз ви читаєте новину «Ще одна область офіційно підтримала блокаду Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі