неділя, 26 квітня 2020 10:27

Садовий зібрався звільнити майже 200 працівників міськради

Садовий зібрався звільнити майже 200 працівників міськради
З міськради Львова звільнять 181 робітника. Фото: ЛМР

Карантин через коронавірус спровокував економічну кризу.

Тому у Львові скоротять 181 працівника міськради, про це заявив мер міста Андрій Садовий у відеозверненні до мешканців.

"За квітень ми очікуємо мінус 70 млн грн. до місцевого бюджету. Це дуже велика втрата, вже болить голова, бо треба буде платити зарплату комунальникам, вчителям тощо. Тому ми прийняли непросте рішення — ми вирішили оптимізувати чисельність працівників міської ради і ми зменшуємо її на 181 людину", - сказав Садовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Промисловість стоїть: виробництво скоротилося на 7,7%

За його словами, в часи кризи треба інвестувати в інфраструктуру, тому заплановані ремонти доріг не скасовуються. Адже це дає можливість залучити людей, а податки потім будуть надходити в місцевий бюджет".

Також у Львові запроваджують програму підтримки місцевого бізнесу "Зроблено у Львові", "Купуй львівське".

"Якщо ви будете заходити в магазини продуктові, супермаркети, подивіться — є таке етикетка, то купуйте і не думайте. Бо це все у кінцевому випадку буде давати додаткові поступлення в місцевий бюджет і нові робочі місця".

В Україні зросте кількість офіційних безробітних. Такі прогнози зробило Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства. На 24 квітня у Службі зайнятості зареєстровано 426,4 тис. безробітних. Це на 113 тис. осіб більше, ніж в аналогічний період торік.

Зараз ви читаєте новину «Садовий зібрався звільнити майже 200 працівників міськради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі