понеділок, 06 березня 2023 07:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни пробують ввести в оману Сили оборони України – Генштаб

Росіяни пробують ввести в оману Сили оборони України – Генштаб
Ворог маневрує, пересуваючи колони в районах Нової Каховки (Херсонська область) – Армянськ (Крим). Фото: ілюстративне, facebook.com/mod.mil.rus

Командування російських окупантів намагається ввести в оману Сили оборони України.

Для цього ворог маневрує, пересуваючи колони в районах Нової Каховки (Херсонська область) – Армянськ (Крим). Про це повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 6 березня.

За його даними, такі маневри викликають невдоволення особового складу російських військ.

"Основна причина у відсутності достатньої кількості палива та навіть натяку на ефективність таких маневрів", – пояснили в Генштабі.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика колона техніки РФ, ймовірно, рушила на Вугледар – Андрющенко

На окремих ділянках намагається створити умови для переходу у наступ. Вогневого впливу зазнали понад 40 населених пунктів.

"Є жертви серед цивільного населення та пошкодження цивільної інфраструктури", – додали у зведенні.

Зокрема, обстрілів ворога зазнали Новосілка і Времівка Донецької області. Залізничне, Гуляйполе і Кам'янське на Запоріжжі. Також Веселе, Берислав, Чорнобаївка, Антонівка Херсонської області та Херсон.

Російські війська продовжують зазнавати в Україні "великих втрат" у живій силі. Інформація про це швидко розповсюджується серед військовослужбовців та деморалізує особовий склад противника, повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Добровольчий козачий загін РФ відмовляється брати участь у наступі й виконувати накази "некомпетентного командування". Така тенденція спостерігається і в інших підрозділах противника.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни пробують ввести в оману Сили оборони України – Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі