пʼятниця, 21 жовтня 2022 03:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни на півдні стріляють по позиціях ЗСУ, тилових районах і громадах

Росіяни на півдні стріляють по позиціях ЗСУ, тилових районах і громадах
Спікер ОК "Південь" Владислав Назаров розповів про стан справ на фронті. Фото: Армія Інформ

Ворог наносить вогневе ураження українських позицій, тилових районів та громад вздовж лінії фронту.

Окупанти дотримуються тактики активної оборони та контрбатарейного протистояння, повідомляє Оперативне командування "Південь".

Також росіяни продовжують повітряну розвідку безпілотними літальними шпигунами, як вздовж лінії зіткнення, так і відносно Чорноморського узбережжя.

В Бериславському районі ворог тричі атакував наші позиції своєю армійською і штурмовою авіацією. Отримав у відповідь вогневе ураження і ретирувався.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британська розвідка проаналізувала "незвичні заяви" Суровікіна про Херсонщину

Силами оборони сім разів була застосована авіація: били по ворожих позиціях ППО, скупченню техніки, складах боєприпасів.

Ракетно-артилерійські підрозділи виконали майже 110 вогневих завдань.

Втрати ворога: 28 загарбників, дві самохідні артсистеми, типу "Мста-С", міномет, бойова машина піхоти і танк, а також пошкоджено дві бойові машини піхоти, інша автомобільна техніка.

В районі Борозенського знищено ворожий контрольно-спостережний пункт. Підірвано два склади з боєприпасами. Решта результатів дорозвідується.

"В штормовому Чорному морі ворожі кораблі маневрують поблизу узбережжя Криму, корабельне угруповання складається із семи одиниць, серед яких чотири великих десантних кораблі і один ракетоносій, який може нести на борту вісім крилатих ракет типу "Калібр", – повідомляє ОК "Південь".

На тимчасово захопленій росіянами території Херсонщини окупаційна влада збільшила кількість блокпостів і посилила контроль на тих, які вже є.

В'їзд і виїзд з області нині майже закриті, повідомив перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни на півдні стріляють по позиціях ЗСУ, тилових районах і громадах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі