четвер, 20 жовтня 2022 09:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Британська розвідка проаналізувала "незвичні заяви" Суровікіна про Херсонщину

Британська розвідка проаналізувала "незвичні заяви" Суровікіна про Херсонщину
Командувач збройними силами Росії в Україні генерал Сергій Суровікін заявив російським ЗМІ, що на Херсонщині склалася "складна ситуація". Фото: "РИА-Новости"

Командувач збройними силами Росії в Україні генерал Сергій Суровікін заявив російським ЗМІ, що на Херсонщині склалася "складна ситуація".

Він 18 жовтня схвалив оголошені раніше плани окупаційної влади щодо евакуації цивільного населення. Міноборони Великої Британії з посиланням на свою розвідку повідомило, що ця заява Суровікіна, яка висвітлює негативні новини про "спеціальну воєнну операцію", є незвичною. Про це зазначили у Twitter 20 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це правова вистава" – ISW про оголошення Путіним "воєнного стану"

"Імовірно, це свідчить про те, що російська влада серйозно розглядає масштабне відведення своїх сил з району на захід від річки Дніпро. Ключовим завданням будь-якої російської операції щодо виведення військ буде переправлення військ і їхнього обладнання через річку завширшки 1000 метрів у належному порядку", – ідеться в повідомленні.

Оскільки всі мости були серйозно пошкоджені, РФ, імовірно, значною мірою покладається на тимчасовий баржевий міст. Його країна-загарбниця добудувала поблизу Херсона останніми днями. Також окупанти сподіваються на військові понтонні поромні підрозділи, які продовжують працювати в кількох місцях.

У Росії створюють інформаційні умови, щоб виправдати відступ з правого берега Дніпра й утрату Херсона.

Аналітики нагадують слова командувача окупаційних військ в Україні Сергія Суровікіна про те, що російське керівництво має ухвалити "важкі рішення" щодо Херсонської області. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Збройні сили України закріплюються на звільнених територіях Херсонської області. Також командування ЗСУ має плани з просування, але поки що інформація про реалізацію цієї частини військової операції таємна. Про це повідомила керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони ОК "Південь" Наталія Гуменюк.

Зараз ви читаєте новину «Британська розвідка проаналізувала "незвичні заяви" Суровікіна про Херсонщину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі