четвер, 20 жовтня 2022 06:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія готується до відступу з Херсонщини ‒ ISW

Росія готується до відступу з Херсонщини ‒ ISW
У Росії створюють інформаційні умови, щоб виправдати відступ з Херсонщини. Фото: miskrada.kherson.ua

У Росії створюють інформаційні умови, щоб виправдати відступ з правого берега Дніпра й утрату Херсона.

Аналітики нагадують слова командувача окупаційних військ в Україні Сергія Суровікіна про те, що російське керівництво має ухвалити "важкі рішення" щодо Херсонської області. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Заяви Суровікіна й Сальда, імовірно, є спробою створити інформаційні умови для повного відступу Росії за Дніпро, що передасть Херсон та інші значні території Херсонської області українським захисникам, які ведуть контрнаступальні дії на півдні", ‒ ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головні новини дня: бої на Херсонщині й путінський воєнний стан

Загарбники також створюють інформаційні умови для атаки під фальшивим прапором на Каховську ГЕС.

"Росіяни можуть вважати, що прорив дамби міг би прикрити їхній відступ з правого берега Дніпра й запобігти або затримати просування України через річку", ‒ зазначають аналітики.

Такими заявами росіяни намагаються створити інформаційні умови для того, щоб пошкодити дамбу й звинуватити Україну в збитках і втратах людей, використовуючи повені, що виникли в результаті, для прикриття свого відступу.

Збройні сили України закріплюються на звільнених територіях Херсонської області. Також командування ЗСУ має плани з просування, але поки що інформація про реалізацію цієї частини військової операції таємна. Про це в ефірі телемарафону повідомила керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони ОК "Південь" Наталія Гуменюк.

Зараз ви читаєте новину «Росія готується до відступу з Херсонщини ‒ ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі