середа, 19 жовтня 2022 21:00

Головні новини дня: бої на Херсонщині та путінський воєнний стан

Головні новини дня: бої на Херсонщині та путінський воєнний стан
ЗСУ закріплюються у Херсонській області. Фото: eastnews.ua

Gazeta.ua нагадує головні новини середи, 19 жовтня.

Російські окупанти продовжують терор мирного населення. Ворог знову накрив вогнем Україну. Чути вибухи, зокрема, у трьох областях – Київській, Чернігівській та Полтавській. По всій Україні оголошували повітряну тривогу. Мер Києва Віталій Кличко підтвердив, що над столицею ППО збила кілька російських ракет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЄС схвалили санкції проти Ірану – ЗМІ

Збройні сили України закріплюються на звільнених територіях Херсонської області. Також командування ЗСУ має плани з просування, але поки що інформація про реалізацію цієї частини воєнної операції абсолютно таємна. Про це в ефірі телемарафону повідомила керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони ОК "Південь" Наталія Гуменюк.

Російський президент Володимир Путін оголосив воєнний стан на частині окупованих територій України. Йдеться про Херсонську, Запорізьку, Донецьку та Луганську області. Путін сказав про це у відеозверненні. Міністерство закордонних справ України повідомило, що цей указ є нікчемним.

У російському Бєлгороді трапилася "бавовна". Повідомляється, що загорілася підстанція, у самому місті частково зникло світло. Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков повідомив, що світло зникло нібито через перевантаження трансформатора.

Зараз ви читаєте новину «Головні новини дня: бої на Херсонщині та путінський воєнний стан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі