вівторок, 09 квітня 2024 11:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни мілітаризують молодь на ТОТ

Росіяни мілітаризують молодь на ТОТ
На ТОТ Херсонщини і Запоріжжя росіяни роблять акцент на мілітаризації молоді. Фото: eastnews.ua

Росіяни на тимчасово окупованих територіях Херсонщини і Запоріжжя роблять акцент на мілітаризації молоді та дітей.

Про це в ефірі телемарафону 9 квітня заявила керівниця об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

"На тимчасово окупованих територіях Херсонщини і Запоріжжя усі гуртки та позашкільні заходи присвячені мілітаризаційному вихованню з опорою на псевдопатріотизм, вихований російською пропагандою", - сказала вона.

Росіяни на ТОТ також проводять так звану інвентаризацію чоловічого населення і майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін збирається повністю заборонити українські книги на ТОТ

"Зараз вони захоплені тим, що люди, які виїхали, щоб не брати участь у псевдовиборах, залишили своє майно. Окупанти намагаються експропріювати цю нерухомість", - підкреслила Гуменюк.

Вона розповіла, що списки людей, які брали участь у псевдовиборах РФ, ворог використовує, щоб сформувати потенційний мобілізаційний ресурс.

"Спочатку росіяни намагаються зібрати людей призовного віку у загони територіальної оборони для будівництва оборонних споруд, потім для переведення на полігони і вже звідти для поповнення до лінії бойового зіткнення", - зауважила речниця.

У квітні торік російський диктатор Володимир Путін видав указ, згідно з яким жителі ТОТ, які відмовляються від російських паспортів, стануть іноземними громадянами чи особами без громадянства. Такі особи мають право проживати на захоплених РФ територіях лише до 1 липня поточного року.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни мілітаризують молодь на ТОТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі