четвер, 25 серпня 2022 04:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни гатили по Кривому Рогу касетними боєприпасами – Вілкул

Росіяни гатили по Кривому Рогу касетними боєприпасами – Вілкул
Ворог обстріляв Кривий Ріг. Фото: Defence Express

Російські окупанти били по Кривому Рогу на Дніпропетровщині з реактивних систем залпового вогню "Торнадо-С".

Зафіксовано кілька прильотів. Стріляли по Металургійному району касетними боєкомплектами, повідомив очільник військової адміністрації Олександр Вілкул.

Працюють всі служби. Наслідки уточнюються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авіація на півдні нанесла чотири удари: знищено ППО і спостережний пункт росіян

"Дуже уважно дивимося під ноги – можуть бути боєприпаси, що не розірвалися. При виявленні - відразу дзвонимо 101 і 102", – написав він.

9К515 "Торнадо-С" (індекс С – від "Смерч") – російська реактивна система залпового вогню калібру 300 мм, розроблена як легка і універсальна версія системи "Смерч" (БМ-30, 9К58).

Система містить модернізовану бойову машину і нові некеровані реактивні снаряди калібру 300 мм з максимальною дальністю польоту до 120 км. У перспективі можливе збільшення дальності до 200 км.

Увечері 24 серпня російські війська обстріляли залізничну станцію Чаплине на Дніпропетровщині. Відомо про 22 загиблих, зокрема п'ятеро людей згоріли в машині. Десятки осіб отримали поранення.

Також росіяни поцілили у приватний будинок на Дніпропетровщині, внаслідок чого під завалами опинилася жінка і двоє дітей. 11-річний хлопчик загинув. Жінку та 13-річного хлопчика вдалося врятувати.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни гатили по Кривому Рогу касетними боєприпасами – Вілкул». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі