четвер, 03 березня 2022 19:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Противник несе великі втрати — Генштаб

Противник несе великі втрати — Генштаб
Генштаб відзвітував, що відбувається в українських містах. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські загарбники розпочали активне поширення дезінформації та матеріалів кремлівської пропаганди. На восьму добу вторгнення російських агресорів на територію України ворог зухвало діє і в інформаційному просторі.

На території Республіки Білорусь у лісі по той бік українсько-білоруського кордону розташована 38-а окрема десантно-штурмова бригада ЗС Республіки Білорусь. Командири військової частини отримали наказ про перетин кордону з Україною, повідомляє Генштаб Збройних сил України оперативну інформацію станом на 3 березня.

Довести цей бойовий наказ можна буде вже після перетину кордону. Однак морально-психологічний стан десантників вкрай низький. Офіцери та солдати не бажають виконувати роль російських найманців. Більшість – висловилася за припинення контрактів, термін яких спливає в травні.

На Сіверському напрямку механізовані та танкові частини утримують оборону на зайнятих кордонах довкола Чернігова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втрати колосальні: порахували знищену техніку РФ та вбитих

На Слобожанщині механізовані частини ЗС України ефективно ведуть оборонні бої з переважаючими силами ворога. На окремих напрямках мають успіх. Противник несе великі втрати.

Угруповання Об'єднаних сил у ході важких оборонних боїв не допустило виходу противника на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Маріуполь залишається прикладом героїчного спротиву російській навалі.

На Приморському напрямку підрозділи Збройних сил України обороняють і прикривають частини морського узбережжя. Частина сил не допускає прориву противника з районів Херсону та Миколаєва.

Угруповання оборони Києва продовжує відбивати наступ ворога, нанесення йому вогневого ураження та утримання оборонних кордонів навколо міста та основних аеродромів. Не маючи успіху противник вдається до обстрілів цивільних будинків з південно-західних околиць столиці.

Триває восьма доба, відколи російсько-окупаційні війська вторглися в Україну. Вони, не досягнувши успіху майже на всіх напрямках, на яких здійснювали просування вперед, знову вдалися до тактики нічних обстрілів житлових кварталів великих міст.

24 лютого о 4:00 Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Противник несе великі втрати — Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі