неділя, 13 березня 2022 06:05

Окупнати обстріляли Попасну фосфорними боєприпасами

Російські окупанти обстріляли Попасну в Луганській області фосфорними боєприпаси.

Їх застосування заборонено міжнародними угодами, повідомив перший заступник керівника патрульної поліції Києва Олексій Білошицький у Facebook.

"Попасна. Використання фосфорних боєприпасів. Нищівна, руйнівна, потворна сила", - написав він.

За його словами, фашисти називали такі боєприпаси Brennende Zwiebel (Палаючий купол), а сьогодні російські військові застосовують цю зброю по українських містах та завдають жителям неймовірні страждання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робити у разі хімічної атаки або аварії на хімпідприємтсві — МОЗ

Фосфорні боєприпаси належать до типу запальних. Вони починаються білим фосфором або запальними речовинами на його основі.

Автор: Олексій Білошицький
  Застосування фосфорних бомб заборонено міжнародними угодами
Застосування фосфорних бомб заборонено міжнародними угодами
Застосування фосфорних бомб заборонено міжнародними угодами. Фосфорні боєприпаси завдають шкоди живій силі та виводять з ладу техніку та озброєння. У разі потрапляння на шкіру людини білий фосфор, що горить, викликає важкі опіки. Він також отруйний для людини. Гостре отруєння настає при вдиханні парів білого фосфору або при попаданні в шлунково-кишковий тракт. Застосування фосфорних боєприпасів має психологічний вплив, що деморалізує.

11 березня РФ ініціювала скликання Радбезу ООН для обговорення "військово-біологічної діяльністі" США в Україні". Окупанти поширюють фейк, що нібито в країні розміщенні лабораторії США для виготовлення "біологічної зброї".

Зараз ви читаєте новину «Окупнати обстріляли Попасну фосфорними боєприпасами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі