середа, 04 січня 2023 10:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти Запоріжжя посилили терор місцевих

Окупанти Запоріжжя посилили терор місцевих
Окупанти Запоріжжя вводять коменданські дні для місцевих. Фото: nzl.theukrainians.org

Російські окупанти посилили тиск на жителів тимчасово окупованих територій Запорізької області. Обмежують вільне пересування.

Тепер для виїзду за межі населених пунктів потрібно отримати перепустку у фейковій комендатурі, там вимагають надати особисті дані і документи на право власності на авто, повідомляє мер Мелітополя Іван Федоров.

У деяких селах поблизу тимчасово окупованого міста Токмак вже діють комендантські дні. Жителі не можуть вийти на вулицю до 8 січня. У самому Токмаку такі обмеження діятимуть з вечора 6 січня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікарі окупантів у паніці втікають з Мелітополя

"Окупанти перетворюють тимчасово зайняті території на резервації. Проте це не допоможе їм зламати наших людей. Навіть в місцях несвободи українці лишаються вільними", - сказав Федоров.

У тимчасово захопленому російськими військами Мелітополі Запорізької області представники окупаційної "поліції" оголосили у розшук своїх військових. Звинувачують у грабежі.

Шукують чорний автомобіль BMW Е60 525I з грузинськими номерами, який 3 грудня 2022 року викрали якісь озброєні невстановлені особи у військовій формі. І хоча злочинців називають невідомими, за описом видно, що вони у російській військовій формі та зі зброєю.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти Запоріжжя посилили терор місцевих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі