четвер, 23 березня 2023 07:24

Спецтема: Війна Росії проти України

На Запоріжжі окупанти заборонили місцевим залишати оселі: Генштаб назвав причину

На Запоріжжі окупанти заборонили місцевим залишати оселі: Генштаб назвав причину
Запорізька область частково окупована армією РФ. Фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

У захоплених населених пунктах Решетилівське, Чумацьке і Костянтинівка Запорізької області окупанти під час обходу будинків цивільних заборонили їм залишати свої помешкання.

Також попередили місцевих жителів про необхідність перебування в безпечних місцях. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 23 березня.

"Зазначене опосередковано може свідчити про намагання окупантів унеможливити спостереження місцевим населенням планового перекидання ворогом своєї живої сили та військової техніки до лінії бойового зіткнення", – пояснили в Генштабі.

На Запорізькому та Херсонському напрямках оперативна обстановка за добу не змінилася. Противник веде оборонні дії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДСНС завершила рятувальну операцію у Запоріжжі. Витягли з-під завалів шестеро людей

Ворожих обстрілів зазнали райони понад 45 населених пунктів, що неподалік лінії зіткнення. Зокрема, Малинівка, Новоданилівка, Новоандріївка, Малі Щербаки Запорізької області, а також Гаврилівка, Іванівка, Зеленівка, Дніпровське та Херсон.

За даними Генштаб, Росія постійно вживає заходів для поповнення втрат живої сили.

У військовій частині, що дислокується у Південній Осетії, проводиться "активна робота" зі строковиками щодо підписання ними контрактів та подальшої участі у бойових діях, кажуть в ЗСУ.

"У період з 1 по 10 березня контракт підписали понад 50 російських строковиків. Не отримавши належної бойової підготовки, їх відправили у Мелітополь Запорізької області", – додали в Генштабі.

Західні аналітики прогнозують, що новий контрнаступ ЗСУ може бути на південному напрямку – у бік Мелітополя Запорізької області. Місто знаходиться на перетині двох важливих автострад та критичної залізничної гілки. Це робить його вкрай важливим для постачання російських сил на півдні.

Щоб дістатися до адмінкордонів Криму, українській армії потрібно подолати 84 км до захопленого Мелітополя, заявляв головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Зараз ви читаєте новину «На Запоріжжі окупанти заборонили місцевим залишати оселі: Генштаб назвав причину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі