четвер, 17 квітня 2014 12:08

На Волині з пам'ятника Леніна зроблять Бандеру

На Волині з пам'ятника Леніна зроблять Бандеру

З-метровий пам'ятник Леніну, який звалили у селищі Маневичі на Волині, переплавлять на монумент Степану Бандері та Героям Небесної Сотні. В селищі не всі були задоволені такою ідеєю.

"У нас є прибічники ще того режиму, вони були не в захваті від повалення вождя. Їх не багато, але все ж обурювалися нащо було таке робити, кому він заважав", - говорить секретар Маневицької селищної ради Оля Тараканова.

Пам'ятник Леніну на центральній площі Маневичі біля адміністративного будинку був побудований ще в 83 році. Його спеціально замовляли в Київській художній майстерні. В 92-році було рішення селищної ради про його знесення. Та коли почали демонтувати, на площу вийшли місцеві мешканці з протестом, завадили роботі. 21 лютого, коли в Україні почали масово руйнувати пустаменти комуністичного режиму, його повалили. Для цього був задіяний спеціальний кран. Пам'ятник розпиляли на декілька частин. Щоправда з селищною радою цього ніхто вже не узгоджував.

"Ніхто не проти того аби Леніна прибрати, але це мало робитися якось інакше. Річ у тім що він стояв на балансі у нашому житлово- комунальному господарстві. Вартість його 64 тисячі гривень. Ці гроші якось зараз треба списати. Як буде ревізія, що ми на документах покажемо? Перед тим як його демонтувати, мало бути рішення, що ми віддаємо на брухт чи переплавку. Це все мало відбуватися законно. Тоді як валили Леніна Правий сектор обіцяв частину коштів повернути, але зараз ніхто нічого не говорить", - каже Ярослав Левко, селищний голова Маневичів.

В кінці лютого площу біля адміністрації переіменували на площу Героїв Майдану.


"А на місці Леніна є ідея поставити пам'ятник Небесній Сотні. Для цього частково хочуть переплавити постамент вождя. З іншої частини трьох метрового монументу буде зроблений пам'ятник Бандері. Його у нашому селищі також нема", - додає Тараканова.

Повалений пам'ятник Леніну був останнім на Волині.

Зараз ви читаєте новину «На Волині з пам'ятника Леніна зроблять Бандеру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі