пʼятниця, 26 квітня 2024 19:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб доповів про ситуацію на фронті станом на 26 квітня: ключове з вечірнього зведення

Генштаб доповів про ситуацію на фронті станом на 26 квітня: ключове з вечірнього зведення
Протягом доби на фронті в Україні зафіксовано 79 бойових зіткнень. Фото: Генштаб

Протягом доби на фронті в Україні зафіксовано 79 бойових зіткнень.

Авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по двох районах зосередження особового складу, одній радіолокаційній станції, трьох засобах протиповітряної оборони, одній станції РЕБ, одному складу матеріально-технічних засобів противника, повідомив ввечері 26 квітня Генштаб ЗСУ.

Водночас ворог завдав одного ракетного та 67 авіаційних ударів, здійснив 54 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загарбники атакують біля Авдіївки та Часового Яру: нові карти боїв

На Куп'янському напрямку нашими воїнами відбито сім атак в районах населених пунктів Кислівка, Берестове Харківської області; Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку Силами оборони відбито дев'ять атак в районі Серебрянського лісництва Луганської області; населених пунктів Терни та південніше Зарічного Донецької області.

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито вісім атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Виїмка, Спірне та Іванівське Донецької області, де ворог намагався покращити тактичне положення.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 23 атаки в районах населених пунктів Архангельське, Керамік, Очеретине, Семенівка, Уманське, Калинове Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Пречистівка та Урожайне Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 12 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог, за підтримки авіації, тричі атакував позиції наших захисників в районі Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог здійснив три безуспішні атаки на позиції наших військ в районі населеного пункту Кринки Херсонської області.

Українські війська контролюють дві третини Очеретиного Донецької області.

Інша частина селища залишається під вогневим контролем ЗСУ і там тривають бої. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Назар Волошин.

Волошин додав, що окупанти ввели додаткові резерви з 55-ї окремої моторно-стрілецької бригади ЗС РФ, щоб мати можливість прорвати українську оборону на напрямку Новобахмутівка-Очеретине.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб доповів про ситуацію на фронті станом на 26 квітня: ключове з вечірнього зведення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі