четвер, 28 квітня 2022 17:01

На берег Національного парку Одещини викинуло мертвих дельфінів - еколог

На берег Національного парку Одещини викинуло мертвих дельфінів - еколог
28 квітня на берегу Національного природного парку "Тузлівські лимани", що на Одещині, знайшли мертвих дельфінів. Фото: Іван Русєв

28 квітня на березі Національного природного парку Тузлівські лимани на Одещині знайшли трьох мертвих дельфінів.

На загиблих дельфінах немає слідів сіток або відрізаних хвостів, що могло б свідчити про браконьєрство. Про це повідомив журналістам Суспільного еколог і керівник науково-дослідного відділу парку Іван Русєв.

Скільки зараз мертвих тварин у Чорному морі, невідомо. Через воєнні дії неможливо обстежити всі узбережжя. Також викинутого морем дельфіна можуть з'їсти хижаки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рашисти викрали овочі у тварин

"Рашисти перекрили судноплавство в Чорному морі й замінували частину його акваторії. Вони постійно стріляють потужними снарядами з надводних і підводних човнів. Варвари також використовують військові гідролокатори й це негативно впливає на тварин", - повідомив Русєв.

Еколог запевняє, що російські окупанти можуть використовувати звуки на рівні 200 дБ й навіть вище, що випускаються спеціальним передавачем на судні. Через це дельфіни перестають добре сприймати ехосигнали та втрачають акустичний контроль над середовищем. У результаті цього тварини можуть викидатися на берег і гинути.

"У звичайних умовах ці тварини за допомогою ехосигналів, що відображаються, можуть визначити, що попереду - берег, скеля або риба, а в разі поразки слуху вони можуть цього не помітити. Отже, дії військово-морського флоту варварів із застосуванням гідролокаторів, зараз, у воєнний період, впливають на дельфінів і приводять їх до стресової ситуації або до загибелі", - запевнив Русєв.

Компанія Ferrexpo, яка входить у трійку світових експортерів високоякісних залізорудних окатків, надала допомогу екопарку Фельдмана у Харкові. Від початку російського вторгнення в Україну один з найбільших природних парків нашої країни потрапив під удар. В екопарку проживало понад 5000 тварин. Працівники парку розпочали їхню евакуацію до інших зоопарків у безпечніші місця перебування.

Зараз ви читаєте новину «На берег Національного парку Одещини викинуло мертвих дельфінів - еколог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі