понеділок, 16 вересня 2024 12:37

Готував нові удари по місту: в Одесі затримали чергового агента РФ

Готував нові удари по місту: в Одесі затримали чергового агента РФ
В Одесі співробітники СБУ затримали російського агента. Фото: t.me/SBUkr

В Одесі Служба безпеки України затримала чергового агента російських спецслужб.

Зловмисник збирав координати для нових ракетно-дронових ударів по місту. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Особливу увагу агент приділяв тимчасовим базам підрозділів об'єднаної штурмової бригади Національної поліції "Лють", які виконують завдання на південному фронті. Росіяни також планували вдарити по місцях дислокації мобільних вогневих груп ППО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працівник заводу наводив російські ракети на Чернігів

"Щоб отримати геолокації для атак, російська спецслужба дистанційно завербувала 63-річного одесита, який погодився на співпрацю в обмін на гроші. Для виконання ворожих завдань він регулярно обходив місто, де під виглядом прогулянок приховано фотографував військові об'єкти. Щоб передати розвіддані агресору, агент використовував електронну пошту. Співробітники СБУ покроково задокументували розвідактивність фігуранта і затримали його "на гарячому", коли він проводив дорозвідку поблизу військового об'єкта. Також було проведено додаткові заходи для убезпечення пунктів базування українських військ", - йдеться у повідомленні.

У помешканні затриманого провели обшук, вилучили мобільний телефон та комп'ютерну техніку із доказами злочинної діяльності. Фігуранту повідомили про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану.

Зараз чоловік перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

В Києві п'ятеро чоловіків за вказівкою російських спецслужб здійснили підпали п'яти позашляховиків та мікроавтобусів Збройних сил України.

Поруч з пошкодженим транспортом зловмисники залишали провокаційні листівки, спрямовані на дискредитацію Сил оборони.

Зараз ви читаєте новину «Готував нові удари по місту: в Одесі затримали чергового агента РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі