четвер, 11 серпня 2016 17:56

Мер відмиває гроші через будівельну фірму

Мер відмиває гроші через будівельну фірму

Депутати Немирівської міської ради написали відкритого листа Президенту України, в якому описали корупційну діяльність міського голови Немирова на Вінниччині Віктора Качура. За їхніми даними чиновник виділяв бюджетні кошти на вже виконані дорожні роботи, повідомляє "ВінницяОК".

"Найбільший цинізм і зухвалість проявилися при замовлені Немирівським міським головою Віктором Качуром фіктивного виконання робіт у ТОВ "Шляховик МКІ" у березні 2016 року. Договір було підписано в кінці березня 2016 року, а роботи по ремонту доріг прийнято по актам вже на початку квітня 2016 року. Основним моментом є те, що відповідний ремонт було виконано ще восени 2015 року без жодного втручання Немирівської міської ради. Описане чітко демонструє, що бюджетні кошти Немирівської міської ради безпідставно перераховуються ТОВ "Шляховик МКІ" без здійснення будь-якого ремонту. Використовувались фіктивні документи", - йдеться у листі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Селяни кілька годин не пропускали рейсові автобуси

Депутати повідомляють, що на ремонт доріг бюджетом на 2016 рік затверджено 3 мільйони гривень. Станом на сьогодні на такі роботи Качуром витрачено вже понад 4 мільйони гривень. Фінансування вказаних витрат Немирівським міським головою проводяться виключно за допомогою рішень виконкому, без жодного погодження сесією міської ради. Гроші перераховуються одній і тій же фірмі із сусіднього Іллінецького району.

"Повідомляємо, що і попередній мер Немирова Олександр Качур, син нинішнього міського голови так само здійснив значну розтрату бюджетних коштів виконуючи ремонт доріг у місті. Вказана розтрата була чітко виявлена та зафіксована Державною фінансовою інспекцією у Вінницькій області в 2013 році. Тоді Немирівську міську раду було зобов'язано повернути до бюджету близько 5 млн грн", - повідомляють депутати.

Нагадаємо, Вінницький суд розглянув апеляцію адвокатів Ігоря Ліщука, якого звинувачують у розкраданні лісу. Чоловік завдав державі збитків на суму 20 мільйонів гривень.

Зараз ви читаєте новину «Мер відмиває гроші через будівельну фірму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі