вівторок, 19 квітня 2022 06:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Мер окупованого Херсона звернувся до Зеленського
3

Фото: pravda.com.ua
Міський голова Херсона Ігор Колихаєв

Мер Херсона Ігор Колихаєв закликав президента Володимира Зеленського і владу пояснити, як місцевій адміністрації працювати в умовах окупації російськими загарбниками.

Колихаєв зазначив, що місто перебуває в облозі окупантів, а українські державні органи припинили здійснення своїх повноважень, передає "Українська правда".

"Прошу в найкоротший термін надати роз'яснення (рекомендації) стосовно дій Херсонської міськради в разі спроб встановлення на території громади, облцентру, області військовими підрозділами РФ влади агресора, зміни прапора, запровадження "рубльової зони", - закликав міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни готують провокацію в Херсоні

Задля уникнення неоднозначного трактування чинних норм, що може бути підставою для притягнення посадових осіб до відповідальності, Колихаєв просить максимально конкретизувати дії посадових осіб, зокрема стосовно:

- написання посадовими особами та працівниками заяв про звільнення, переведення на віддалений режим роботи зі зміною місця розташування адміністративної будівлі міськради, посадових обов'язків та права підпису розпорядчих, фінансових та інших документів;

- виконання повноважень керівниками комунальних підприємств, засновником яких є міськрада;

- подальших дій органів місцевого самоврядування в ситуації припинення роботи управління державної казначейської служби України в Херсонській області (припинення виплат пенсій, соцвиплат, заробітних плат тощо) та функціонування підприємств, що забезпечують життєдіяльність населених пунктів громади (світло-, газо-, водо-, електропостачання, вивіз сміття тощо)".

Псевдокерівнику тимчасово захопленої росіянами Нової Каховки на Херсонщині повідомили про підозру в колабораційній діяльності. Він прийняв пропозицію про співпрацю з терористами 2 квітня.

За даними ЗМІ, гауляйтером був мешканець Києва Володимир Леонтьєв. Загарбники проголосили його керівником тимчасової цивільної адміністрації міста.

Зараз ви читаєте новину «Мер окупованого Херсона звернувся до Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі