понеділок, 13 червня 2022 17:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Кім відзвітував про ситуацію на Миколаївщині: "Ворог у наступ не йде"

Кім відзвітував про ситуацію на Миколаївщині: "Ворог у наступ не йде"
На Миколаївщині російські окупанти не йдуть у наступ, заявив голова ОВА Віталій Кім. Фото: facebook.com/VitaliiKimODA

На Миколаївщині російські окупанти не йдуть у наступ. Однак постійно обстрілюють прифронтові громади й Миколаїв.

Про це заявив очільник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім в національному ефірі телемарафону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Миколаїв з областю знову атакували росіяни: багато поранених

"Ворог у наступ не йде, але постійно обстрілює всі прифронтові громади. Сьогодні особливо гаряче було в Широківській і Березнегуватській громадах Баштанського району. Обстрілювали й місто Миколаїв, зокрема зі ствольної артилерії. Загиблих немає, але є поранені", - наголосив він.

За словами Кіма, мешканці прифронтових сіл забезпечені необхідним мінімумом харчових продуктів. Зазначив, що таких жителів небагато, бо вже місяць там тривають постійні обстріли.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Миколаїв не сходить з інформаційних хронік. Місто постійно обстрілюють, росіяни все ще намагаються взяти його в облогу. Майже щодня міська влада повідомляє про жертви або поранених серед цивільного населення в місті й Миколаївській області.

Наступ російських окупантів на Миколаїв став би "дорогою в один бік" для них. Для цього РФ знадобилося б зняти з усіх напрямків усі свої війська, каже колишній командувач оборони Миколаєва генерал-майор Дмитро Марченко.

Цим ударним угрупуванням Росія може спробувати прорвати українську оборону. Марченко вважає, що прорив неможливий. Навіть якщо Росії вдасться створити таке угруповання.

Зараз ви читаєте новину «Кім відзвітував про ситуацію на Миколаївщині: "Ворог у наступ не йде"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі