субота, 02 липня 2022 00:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Кім наполегливо закликав жителів прифронтових районів Миколаївщини евакуюватися

Кім наполегливо закликав жителів прифронтових районів Миколаївщини евакуюватися
Керівник Миколаївської ОВА Віталій Кім закликав земляків евакуюватися. Фото: Кореспондент

Голова Миколаївської військової адміністрації Віталій Кім закликав евакуюватися мешканців прифронтових населених пунктів.

Можлива евакуація і в Миколаїв, і в інші регіони України, і за кордон. Багато людей відмовляється, повідомив Кім в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Ми вивезли звідти всіх, хто цього хотів, а тепер ледь не "палками виганяємо" решту. Вони відмовляються, підписують документи про відмову, не хочуть їхати. Нам доводиться туди їздити, привозити їжу, вмовляти, щоб вони евакуювались", – розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські терористи знову обстріляли Миколаївщину: десятки поранених

Можливість вивезти є, достатньо транспорту та людей, які цим займаються.

"Ми перевозимо в Миколаїв, потім служби розбираються, хто куди може поїхати. Всередині регіону, за межі регіону, в нас є партнерські відносини із іншими областями та країнами. Вони приймають наших людей і готові там допомагати", – зазначив Кім.

1 липня, зафіксували російські удари ракетами по Миколаєву. Зранку було 10 прильотів.

Під обстрілами опинилися Баштанський і Миколаївський райони, зокрема, Широківська, Березнегуватська, Інгульська, Первомайська, Куцурубська, Радсадівська й Галіцинівська громади.

Зараз ви читаєте новину «Кім наполегливо закликав жителів прифронтових районів Миколаївщини евакуюватися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі