четвер, 30 червня 2022 12:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські терористи знову обстріляли Миколаївщину: десятки поранених

Російські терористи знову обстріляли Миколаївщину: десятки поранених
Дітей серед постраждалих немає. Фото: Нацполіція

Російські окупанти продовжують нещадно обстрілювати Миколаївщину. Найбільше дістається місту Миколаєву, а також Баштанському і Миколаївському районам.

Загалом у регіоні поранень минулої доби зазнали 21 людина, заявила 30 червня голова обласної ради Ганна Замазєєва в Telegram. Дітей серед постраждалих немає.

"Обстріли фіксували у Широківській, Березнегуватській, Первомайській та Галіцинівській громадах. Як відомо, після вчорашнього прильоту ракети по житловому будинку у Миколаєві загинуло шестеро людей. Співчуття рідним", – написала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ випустила по Миколаєву з передмістям більше 10 ракет: кадри 18+

На сьогоднішній ранок у миколаївських лікарнях перебувають 285 громадян, які постраждали від атак окупантів в області. Ще 55 осіб отримали допомогу амбулаторно.

"Усі поранені доправлені в медичні заклади. Велика подяка й шана нашим лікарям, які цілодобово й самовіддано рятують життя і здоров'я миколаївців. Усім якнайшвидшого одужання", – йдеться у повідомленні.

Ситуація на півдні України залишається стабільно напруженою. Російські окупанти намагаються утримуватися на відступних рубежах. Ворог дистанційно обстрілює звільнені українськими захисниками території.

29 червня ворог вкотре обстріляв Миколаїв. Влучив у п'ятиповерховий житловий будинок. На місці працюють рятувальники, медики та комунальники. Під завалами можуть бути люди. Триває пошуково-рятувальна операція.

Зранку 28 червня Миколаїв зазнав масованого ракетного обстрілу. Вночі росіяни випустили по місту 11 ракет.

В Очакові троє загиблих, зокрема 6-річна дитина. Ще шестеро людей поранені. О 4:00 росіяни влучили по території міського ринку, а також по будівлі палацу культури й у приватний сектор. Відбулося пряме влучення у дві житлові будівлі. Внаслідок удару в деяких районах відсутнє водо-, газо-, енергопостачання та інтернет.

Зараз ви читаєте новину «Російські терористи знову обстріляли Миколаївщину: десятки поранених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі