вівторок, 28 червня 2022 09:12

Спецтема: Війна Росії проти України

11 ракет: росіяни обстріляли Миколаїв з Очаковом, серед жертв – діти
9

Прямі влучання ракетами у житлові будинки міста Очаків
Фото: t.me/mykolaivskaoblrada
Прямі влучання ракетами у житлові будинки міста Очаків
Прямі влучання ракетами у житлові будинки міста Очаків
Прямі влучання ракетами у житлові будинки міста Очаків
Прямі влучання ракетами у житлові будинки міста Очаків

Зранку 28 червня Миколаїв зазнав масованого ракетного обстрілу.

Вночі росіяни випустили по місту 11 ракет, заявив керівник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім. Частину з них збило ППО. Інформація щодо потерпілих та наслідків уточнюється.

"В Очакові троє загиблих, зокрема 6-річна дитина. Ще шестеро поранені, зокрема чотири дитини одного, 13-ти та 16-ти років, 3-місячний малюк у комі", – ідеться у повідомленні.

О 4:00 росіяни влучили по території міського ринку, а також по будівлі палацу культури й у приватний сектор. Відбулося пряме влучення у дві житлові будівлі. Внаслідок удару в деяких районах відсутнє водо-, газо-, енергопостачання та інтернет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Миколаєві лунають вибухи, в області оголошено повітряну тривогу - мер

Баштанський район близько 00:40 також обстріляли російські терористи. У Широківській громаді влучили по городах, пошкоджень немає. Також були обстріли близько 4:30 по сільськогосподарських угіддях.

Зранку 28 червня були також ворожі обстріли в Інгульській громаді. Інформація щодо потерпілих і пошкоджень уточнюється, повідомив міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич у Telegram.

"Тривають обстріли у Березнегуватській громаді. Потерпають села по лінії розмежування. За попередньою інформацію, є пошкодження, подекуди зруйнована інфраструктура та житлові будинки. Вчора протягом дня були обстріли селища Засілля Первомайської громади й села Лимани Галицинівської громади. Сталося загоряння на території приватного підприємства. Пошкоджені житлові будинки", – зазначив він.

28 червня внаслідок нічного обстрілу Куцурубської громади зруйновано соціальну інфраструктуру, відбулося загоряння поля з озимою пшеницею.

Ситуація на півдні України залишається стабільно напруженою. Російські окупанти намагаються утримуватись на відступних рубежах. Ворог дистанційно обстрілює звільнені українськими захисниками території.

Не вщухають хаотичні обстріли Миколаївщини російськими окупантами. 22 червня обстріляли житлові квартали Миколаєва. Пошкоджені щонайменше п'ять житлових будинків. 21 червня окупанти знову поцілили по житлових кварталах Миколаєва, є загиблі.

Миколаїв третій місяць поспіль готується до можливого наступу російської армії. В місті накопичують війська й будують фортифікаційні споруди. Однак суттєвих змін на лінії фронту, які вказували б, що це може статися найближчим часом, немає.

Зараз ви читаєте новину «11 ракет: росіяни обстріляли Миколаїв з Очаковом, серед жертв – діти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі