пʼятниця, 10 червня 2022 10:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Мер Миколаєва оцінив імовірність ворожого наступу на місто

Мер Миколаєва оцінив імовірність ворожого наступу на місто
У місті накопичують війська та будують фортифікаційні споруди, щоб вдарити у відповідь у разі нападу. Фото: facebook.com/SenkevichNikolaev

Миколаїв третій місяць поспіль готується до можливого наступу російської армії. В місті накопичують війська та будують фортифікаційні споруди.

Водночас суттєвих змін на лінії фронту, які вказували б, що це може статися найближчим часом, немає, заявив мер Миколаєва Олександр Сєнкевич, передає "РБК-Україна".

"Я не думаю, що щось найближчим часом зміниться. Лінія фронту - на тому самому місці вже приблизно місяць. Вона дещо рухається туди-сюди, але суттєво не змінюється. Росіяни окопуються біля Херсона, вони також очікують нападу чи наступу нашої армії", - розповів він.

Всі очікують змін на фронті й вони настануть, коли дійде летальна зброя дальньої дії зі Сполучених Штатів Америки та країн НАТО. Сєнкевич також оцінив загрозу висадки ворожого десанту в місті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог вдарив одразу по двох районах Миколаївщини: багато поранених

"Знаєте, під час Другої світової висадка десанту могла якимось чином вплинути на перебіг війни. Сьогодні висадка десанту буде приречена. В Україні загалом та в Миколаївській області зокрема стільки озброєних людей. Вони озброєні не просто автоматами, а й важкою зброєю. Тому цей десант попаде, як цукор у вулик. Він буде просто знищений", - запевнив мер Миколаєва.

Він додав, що росіяни вже робили спроби висадки десанту.

"Потім тут по лісах у Миколаївській області наші мисливці його вполювали і всіх знищили. Цей десант можна скинути або з неба, або підійти з моря. Думаю, обидва випадки розглядаються нашою армією і вона готова зустрічати агресора зі зброєю в руках", - підсумував Сєнкевич.

Керівник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім вважає, що Росія найближчими місяцями може здійснити потужний наступ на два українські міста - Запоріжжя та Миколаїв. Водночас українська сторона поки що не спостерігає масштабних скупчень сил противника для атаки.

Зараз ви читаєте новину «Мер Миколаєва оцінив імовірність ворожого наступу на місто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі