середа, 06 травня 2020 16:03

Блискавка вбила голову сімейства, а за кілька років мало не спалила його хату

Блискавка вбила голову сімейства, а за кілька років мало не спалила його хату
Блискавка вбила господаря будинку

У селі Колодистому Тальнівського району Черкаської області блискавка влучила в будинок місцевої жительки. Пожежу ліквідували селяни та рятувальники.

"Ми отримали повідомлення в п'ятницю, 1 травня, о 16-17, – розповідає начальник Тальнівського районного сектору Управління ДСНС України у Черкаській області Олег Слизький. Зважаючи на стан дороги з Тального до Колодистого, то вважайте, що прибули швидко, за якихось півгодини. Блискавка влучила у веранду, від неї почав горіти дах будинку. Але на місці вже працювали місцеві хлопці, стояли три трактори з бочками й гасили пожежу. Дуже швидко загоряння було ліквідовано. Згоріла покрівля й обшивка веранди, поплавилася проводка".

Павло вийшов у грозу й спустився донизу в беріг

Сільський голова Олексй Сарана каже, що родина постійно потерпає від ударів блискавок.
"Шість років тому блискавка вбила господаря будинку. Павло вийшов у грозу й спустився донизу в беріг, забирати припнуту скотину. Там його і било. А тепер влучила в хату, де живе жінка. Бабахнуло так, що вони всі полякалися. Згаснуло світло. Син вийшов подивитися, що там сталося й побачив, що зайнялася веранда. Там під покриттям був сухий очерет, от він і зайнявся. Приїхали сусіди з бочками, почали гасити. Пожежники вже просто закінчили справу. Щоби дуже великі збитки, то не скажеш. Обгоріла вагонка, якою була утеплена веранда й одна кроква на даху хати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заступник міського голови покусав поліцейського

У першій декаді травня в Тальнівському районі йшли затяжні дощі. Інколи грози гриміли по кілька разів на день.

Зараз ви читаєте новину «Блискавка вбила голову сімейства, а за кілька років мало не спалила його хату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі