неділя, 20 січня 2019 11:17

З'явився новий вид мобільного шахрайства

З'явився новий вид мобільного шахрайства
Поліція попереджає про новий вид мобільного шахрайства. Фото: Народна правда

В області зафіксували новий різновид мобільного шахрайства. Поліція району закликає бути обачними.

Про це кореспонденту "Газети" повідомили у Полтавському районному відділенні поліції.

"Телефонують із трьох номерів. Хтось із шахраїв обов'язково представляється співробітником банку, інші можуть просто мовчати. Дізнаються у вас номер кредитної картки. Потім через оператора зв'язку отримують нову сім-карту, знаючи три останні номери, з яких вам телефонували. Йдуть до банкомату і знімають гроші за допомогою функції "зняти готівку без картки". Достатньо мати номер карти і телефон, на який прийде смс із кодом доступу. В Полтавському районі подібних випадків не було, але по області та інших районах вже зареєстровані такі злочини", - розповів Микола Коваль, керівник Полтавського районного відділення поліції.

У районі частіше людям не присилають придбаний онлайн товар чи вимагають гроші за родичів, які втрапили в халепу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Телефонні шахраї видурили у доньки народного депутата близько $4 тис.

"Найперше в рейтингу шахрайств в районі — необдумане перерахування коштів за товари в інтернеті. Раджу захистити себе і скористатися післяплатою. Ви переплатите 50-100 гривень, але залишитесь з грошима і товаром. Друге — просять перерахувати гроші за рідних, які потрапили до поліції. Та треба, щоб люди розуміли, вони не просто необдуманно перераховують гроші невідомим, а й вчиняють злочин — підкуповують підставних поліцейських", - продовжив керівник районної поліції.

Телефонний шахрай видурив у 54-річної жительки Тернополя 22 тис. грн. Жінка розмістила в інтернеті оголошення про продаж інвалідного візка. Через певний час до неї зателефонував невідомий. Представився співробітником одного з магазинів і запевнив, що хоче купити візок. Пояснив, що кошти зможе перерахувати наступного дня, оскільки вони лежать на депозитному рахунку. Але для того, щоб магазин таки купив товар, кошти він би мав переказати одразу, тому запропонував жінці самій скерувати магазину дану суму. Мовляв, згодом їй кошти повернуть.

Зараз ви читаєте новину «З'явився новий вид мобільного шахрайства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають