неділя, 24 лютого 2019 13:43

У Затуриному в'язень "відсидів" на два місяці довше вироку

У Затуриному в'язень "відсидів" на два місяці довше вироку
Засуджений у Полтавській виправній колонії №64 відбув два зайвих місяці позбавлення волі. Фото: depositphotos

Днями у виправній колонії в Полтавському районі виявили засудженого, чий термін ув'язнення сплив у грудні минулого року.

Про це повідомила Полтавська обласна прокуратура.

Чоловік відбував покарання після закінчення строку позбавлення волі, накладеного вироком суду. Прокуратура виявила це при перевірці в Полтавській виправній колонії №64. Колонія знаходиться в селі Затуриному під Полтавою.

Ув'язнений відбував покарання на підставі вироку суду Республіки Білорусь, відповідно до вимог законодавства України.

У листопаді 2018 року судове рішення переглянули у Верховному Суді Республіки Білорусь. Засудженому зменши термін покарання. Таким чином, строк покарання у виді позбавлення волі засудженого закінчився ще в грудні 2018 року.

Адміністрація виправної колонії отримала відповідне повідомлення та прохання про звільнення засудженого від мінюсту України. Утім, повідомлення залишилося без реакції: засудженого так і не звільнили.

Прокуратура внесла вказівку з вимогою негайно звільнити вказану особу. Того ж дня адміністрація колонії звільнила засудженого з виправної установи.

Прокуратура з'ясовує ступінь відповідальності посадових осіб установи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про Іловайськ і Савур-Могилу - колишній спецпризначенець дав концерт у Полтаві

Полтавського школяра, який 21 лютого не дійшов з дому до школи, знайшли в Донецькій області. 11-річний Олександр Яценко вирішив поїхати до бабусі.

Зараз ви читаєте новину «У Затуриному в'язень "відсидів" на два місяці довше вироку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають