четвер, 23 травня 2019 13:51

У школі під час занять калюжі в класі, бо дірявий дах

У школі під час занять калюжі в класі, бо дірявий дах
У Тахтаулівському НВК тече дах. Фото: rem-bud.in.ua

У навчально-виховному комплексі села Тахтаулове Полтавського району тече дах.

Про це місцевий житель Вадим Міщенко повідомив у соцмережі Facebook. Кореспондент "Газети" з'ясовував ситуацію.

Син Вадима навчається в першому класі Тахтаулівського НВК. У його класній кімнаті чоловік зняв та виклав у соцмережу коротке відео, на якому видно декілька мокрих плям на стелі. Звідти вода стікає на підлогу та утворює калюжі.

"Тече криша в школі, хто відповідатиме? Тахтаулівський НВК", - підписав відео Вадим Міщенко.

Директор школи Юрій Клинцов розповів, що школа була збудована 1975 року. Будівля має рівний дахі з м'яким покриттям. Його жодного разу капітально не ремонтували.

"Скільки існує школа, стільки існує проблема з дахом. Ремонтуємо його частково. Востаннє - близько 3 років тому. На даху є технологічне пристосоване приміщення "фонарь". Через це виникають такі проблеми. Плюс недостатнє водовідведення: на площу даху близько тисячі квадратних метрів лише дві труби діаметром 110 міліметрів", - розповів Юрій Анатолійович.

Ситуацію в школі дослідила комісія Полтавської ради під головуванням заступника райради Олексія Івженка. За його словами, вода потрапляє з ділянки, де для кращого освітлення раніше встановили скляний дах. Стики негерметичні, а водовідведення з даху погане. Для швидкого вирішення Олексій Івженко хоче залучити громадськість Тахтаулового.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дітям розповіли про право на безпеку та вчили спілкуванню з поліцією

"Під час останнього дзвінка буду в школі. Прохатиму викладачів, батьків скласти колективний лист, підписатися під ним. Щоб влада - районна адміністрація - розуміла, що громада налаштована рішуче. Постійно тече зі стелі, давно утворюється грибок. Тепер у громади уривається терпець. Директор школи подавав клопотання на відділ освіти, там інформацію узагальнили. Проект рішення готувався, але не надали жодних розрахунків", - пояснив Олексій Івженко.

Питання про ремонт даху Тахтаулівського НВК мали розглядати на сесії Полтавської районної ради ще 22 березня. Передбачили 500 тис. грн. Але в засіданні зробили перерву, питання про капітальні видатки відклали. Не розглянуть їх і на наступному засідання 31 травня. Олексій Івженко обіцяє, що на наступній сесії в середині червня питання розглянуть, проблему вирішать.


22 березня розпочала свою роботу 22 сесія 7-го скликання Полтавської районної ради. У роботі сесії зробили перерву. Продовжать після президентських виборів.

Зараз ви читаєте новину «У школі під час занять калюжі в класі, бо дірявий дах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають