вівторок, 26 лютого 2019 16:25

Швидку на район викликали 180 разів за тиждень

Швидку на район викликали 180 разів за тиждень
Швидку допомогу в Полтавський район викликали 180 разів за тиждень. Фото: depositphotos

За минулий тиждень у Полтавському районі зафіксували 180 виїздів швидкої допомоги.

Про це повідомила заступник головного лікаря обласної станції екстреної медичної допомоги Лариса Мирошниченко.

Минулого тижня бригади швидкої допомоги виконали 180 виїздів у Полтавський район.

Серед них з діагнозом ГРВІ всього 22 виклики (в т.ч. 11 дітей), надзвичайних ситуацій не фіксували.

"Структура викликів приблизно така ж, як і по місту. Люди "навчилися" звертатися і з приводу підвищення тиску, і з хронічними захворюваннями кишково-шлункового тракту. Раніше такого не було — з районів зверталися лише у випадках надзвичайних ситуацій. Тому що там є амбулаторії. Тепер люди зрозуміли, що можна звертатися напряму до нас, — розповідає Лариса Іванівна.

Минулого тижня було одне звернення з гостро вираженою алергічною реакцією. Зверталися із загостреною сечокам'яною хворобою (нирковою колікою), загостреннями хронічних хвороб.

Так само збільшилася кількість особистих звернень на станцію швидкої допомоги.

"До нас багато людей звертається на станцію, і з них все більше мешканців району. Минулих вихідних звернулися з Розсошенців троє, з Мачух, з Рясок. В одного - тиск підвищений, в іншого — болі в попереці. тобто, не екстрені випадки, з такими треба звертатися на первинну ланку. Старший лікар надавав симптоматичну допомогу. Таку ж саму, яку б надали в сільській амбулаторії. Але в нас на станції немає поста для прийому таких пацієнтів", — додала лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Полтавою в приватному будинку знайшли тіло чоловіка

Лариса Мирошниченко вважає, що причин може бути кілька: відсутність чергування медпрацівників в амбулаторіях та ФАПах на вихідних, а також зниження рівня довіри в населення до сільської медицини.

Полтавський район — лідер по викликах серед 10 районів, які обслуговує обласна станція.

Лікар нагадує пацієнтам, що хвороби краще попереджати, ніж лікувати загострення. Це можна зробити, зокрема, вчасно звертаючись до свого сімейного лікаря та не допускати загострення хронічних хвороб.

Зараз ви читаєте новину «Швидку на район викликали 180 разів за тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають