неділя, 30 грудня 2018 11:26

Риба, гриби та ягоди: з чого готувати страви на новорічний стіл

Риба, гриби та ягоди: з чого готувати страви на новорічний стіл
З яких продуктів краще готувати страви на новорічний стіл 2019. Фото: Новий рік 2019

За китайським календарем, Новий рік 2019 – рік Жовтої Земляної Свині. Що рекомендують приготувати на святковий стіл.

Незалежно від того, що Свиня зарекомендувала себе як тварина, яка любить смачно поїсти, не потрібно завантажувати стіл виключно делікатесами. Найкраще підійдуть гарячі страви з баранини, м'яса кролика, яловичини або риби. Як стверджують знавці, не потрібно розлючувати символ Нового року і подавати на стіл свинину.

Свині вроджені сищики, коли мова йде про розшук трюфелів, якщо є можливість можна приготувати страви з додаванням цього рідкісного гриба. Або можна його замінити на більш звичні для нас шампіньйони, лісові гриби.

До новорічного меню 2019 також варто включити оригінальні закуски і салати, святкові бутерброди і канапе, страви зі свіжих овочів і зелені.

На десерт найкраще приготувати страви з додаванням фруктів та ягід, адже роха їх дуже полюбляє.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як не набрати вагу під час свят — фітнес-тренер дає головні поради

Що стосується напоїв, то у рік Свині варто віддати перевагу легким винам, шампанському і оригінальним домашнім коктейлям. Також можна приготувати глінтвейн, пунш або грог з додаванням ягід і фруктів.

У східній традиції прийнято окремо для символу Нового року підготувати тарілочку з горіхами, хлібом та крупою. Також у Піднебесній цукерки символізують родинне щастя, тому намагайтесь, щоб на столі було чимало домашніх солодощів. А мандарини, без яких в Україні майже ніхто не святкує Новий рік, у Китаї втілюють у собі їстівне золото.

І пам'ятайте, що ошатний новорічний стіл – це не тільки смачні страви, а й святкова сервіровка стола, декор. Щоб догодити Жовтій Земляній Свині, новорічний стіл 2019 має бути прикрашеним в жовтих, червоних та золотистих тонах.

Аби зарядитися новорічним настроєм,Gazeta.ua пропонує добірку старих святкових комедій.

Зараз ви читаєте новину «Риба, гриби та ягоди: з чого готувати страви на новорічний стіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають