середа, 20 лютого 2019 15:29

Проїзд здорожчав, рейси скоротили: Сем'янівка має проблеми з перевізником

Проїзд здорожчав, рейси скоротили: Сем'янівка має проблеми з перевізником
Мешканці Сем'янівської сільради мають проблеми з перевізником. Фото: depositphotos

У мешканців сіл Патлаївка та Сем'янівка (Кротенки) велика проблема транспортного сполучення з Полтавою.

Про це "Газеті" розповіли голова Сем'янівської сільради Андрій Щедрик та місцеві мешканці.

Дістатися до Патлаївки та Сем'янівки можна лише двома маршрутами: Полтава - Сем'янівка та Полтава - Петрівка.

Селяни скаржаться, що о 17:35 з міста відходить останній автобус. Пізніше дістатися до цих населених пунктів можна лише на таксі чи особистим транспортом.

"У півшостого вечора неможливо добратися в село за 13 кілометрів від Полтави. Через це вся молодь живе в місті — в гуртожитках, знімають квартири. Для людей, які працюють в Полтаві довше, такий розклад автобуса неприйнятний. А ми після роботи не встигаємо нікуди сходити, навіть в магазин. Бо біжимо на останній автобус", — розповіла мешканка Сем'янівки Наталія Сулейманова.

За словами жінки, автобус не завжди приходить на рейс — його може не бути. Доводиться добиратися таксі. Задоволення не з дешевих, вважає пані Наталія: 115 гривень знайде не кожен. Вартість проїзду в автобусі Полтава - Петрівка з 1 лютого зросла з 16 до 17 грн. До Нового року квиток на автобус коштував 14 грн.

Перевезення виконує приватний підприємець Євген Євгенович Чаплигін. Він наприкінці минулого року виграв конкурс на перевезення за двома маршрутами. Договори укладав з різними організаціями: на маршрут до Петрівки — з Полтавською райдержадміністрацією, на маршрут Полтава - Сем'янівка — з обласною державною адміністрацією.

"Наші пропозиції були враховані в умовах конкурсу. Ми просили, щоб виконували додатковий рейс після 17:35. Останній пообіцяли зробити о 19:10. В договорі це прописано. Головуючий на конкурсі мене запевнив, що Чаплигін буде виконувати. Але за тиждень він звернувся до Бричківського сільського голови Павла Бречка з повідомленням, що рейс не потрібен. Бо економічно невигідний. Павло Васильович підписав підписав погодження. Рейс зняли. Можливо, відновлять з початку квітня", — пояснює Сем'янівський сільський голова Андрій Щедрик.

Дійсно, до Бричківки вечірнім рейсом доїжджають одиниці. Більшість пасажирів сходять у Сем'янівці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полтавець вчетверте лягає під ніж — потрібна допомога

Дістатися до Сем'янівки (Кротенок) можна й іншим маршрутом. Автобус іде через Надержинщину, села Яцинова Слобідка, Олепіри та Тернівщина. Останній рейс із Полтави вирушає о 17:10.

"Перевізник Доннік надає послуги з пасажирських перевезень майже 20 років. Дотримується розкладу, виконує всі рейси. На нього немає нарікань. Але там у трьох селах зареєстровані трохи більше 200 людей. Тому дійсно немає сенсу робити додатковий рейс. Квиток коштує 19 грн. І в Кротенках він заїжджає лише з одного боку і покриває десь 30 відсотків населення. А до Патлаївки людям дістатися ніяк", — пояснив сільський голова.

Це питання перебуває на контролі у відділі транспорту Полтавської райдержадміністрації. Зараз чиновники, сільський голова та перевізник ведуть перемовини і шукають компромісу. Gazeta.ua стежить за розвитком ситуації.

Полтавські правоохоронці встановили особу жінки, яку ще 2012 року знайшли мертвою на вулиці. Її близьких родичів відшукали в селі Бричківка Полтавського району.

Зараз ви читаєте новину «Проїзд здорожчав, рейси скоротили: Сем'янівка має проблеми з перевізником». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають