понеділок, 11 березня 2019 17:24

Під Верхолами масово чистять сосновий ліс

Під Верхолами масово чистять сосновий ліс
Під Верхолами лісники чистять сосняк. Фото: Facebook

У мережі з'явилися фотографії лісу під Верхолами, на яких багато зрубаних дерев. Користувачі в коментарях почали обурюватися, вважаючи, що таким способом територію звільняють для буріння свердловин чи розширення місцевого спа-комплексу.

Фотографії виклала на своїй сторінці у Facebook Наталія Смірнова.

У Полтавському обласному управлінні лісового господарства пояснили, що насправді у верхолянському лісі триває санітарна вирубка.

"На цій території провели лісопатологічне дослідження. Виявили, що дерева хворі. Тому їх прибирають. До квітня мають насадити нові сосни. Оновлення лісу роблять на території 0,9 гектара", - розповіла Лілія Гнатенко, керівник прес-служби лісового господарства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Києвом горять сухі поля

У мікрорайоні Гайок, на межі Білої Церкви і Фурсівської об'єднаної територіальної громади — невідомі вирубують насадження. Почали 27 лютого. Вантажать у фури та вивозять. Зрубали 67 дерев на 1 млн грн, підрахували люди. Місцеві викликали поліцію.

Зараз ви читаєте новину «Під Верхолами масово чистять сосновий ліс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають